Nakon kultnih The Sonicsa, koji su 13. veljače u Vintage Industrial Baru pokazali da su i nakon više od 50 godina djelovanja još uvijek punokrvni rock’n’roll bend koji je svojim zvukom odgojio generacije, te Yo La Tenga, koji su nas svojom glazbenom magijom očarali 11. svibnja u velikoj dvorani Pogona Jedinstvo, došlo je vrijeme za zaključna dva događaja uoči petog po redu SuperUha.

Najprije će u utorak, 3. srpnja, u Močvari fantastični kanadski rock’n’roll duo Japandroids još jednom demonstrirati zbog čega ih se smatra jednom od najvećih klupskih koncertnih atrakcija sjevernoameričkog kontinenta, čiji je rasprodani premijerni zagrebački koncert održan prije nepunih šest godina proglašen jednim od događaja sezone.
Japandroids
Nakon njih će na velikoj pozornici Šalate u utorak, 10. srpnja, nastupiti vjerojatno najomiljeniji Amerikanci u Zagrebu, te jedan od vodećih suvremenih svjetskih rock bendova The National. Nakon što su svojim aktualnim albumom “Sleep Well Beast” osvojili vrhove top lista diljem svijeta, a potom i svoj prvi Grammy, The National su zavladali glavnim pozornicama većine najvažnijih svjetskih glazbenih festivala. Pri tome nisu zaboravili Zagreb, jedan od gradova u kojima je njihova priča o uspjehu i počela, pa su među nizom festivalskih nastupa pronašli vremena i za ovaj 5. samostalni zagrebački koncert koji će se dogoditi nakon punih 5 godina izbivanja iz ovoga grada.
Festivalske ulaznice za SuperUho su u prodaji po cijeni od 250 kuna, a kamperske se mogu kupiti već za 120 kuna. Dakle, komplet koji omogućava posjetu svim zbivanjima u sklopu festivala te petodnevno kampiranje  koštat će samo 370 kuna, a navedene cijene vrijede još dva dana, do 30. lipnja.  Nakon 30. lipnja cijene festivalskih ulaznica će biti 290 kuna do 6. kolovoza te 320 kuna na ulazu, a cijene kamperskih ulaznica će biti 150 kuna do kraja festivala.

Komentari

komentara