Uvijek smo gladni kvalitetnih svirki, koje ne moraju nužno biti velike produkcije ili pred velikim brojem ljudi, nego kvalitetne po energiji koja se dogodi.

Možeš u garaži ili u studiju biti po cijele dane i raditi hrpu pjesama, ali bend koji ne nastupa, ne postoji.

Tako su uoči koncerta na domaćem terenu – u riječkom Pogonu kulture – zborili dečki iz Jonathana. I upravo se ta energija o kojoj su pričali Zoran Badurina, Branko Kovačić, Tomislav Radinović, Darko Petković i Nikica Jurjević, te novi član Hrvoje Šćulac, u subotu i dogodila. Prepun Pogon kulture, toliko pun da ni igla više ne bi stala, odlična predizvođačica, hvaljena Splićanka Lovely Quinces, bend nabrijan na svirku i publika željna dobre muzike. Sve su se glazbene »planete i zvijezde« posložile.

Počeli su odmah žestoko, kombinirajući već poznate stvari, još s prvijenca »Bliss«, da bi malo, pomalo prošetali kroz cijeli repertoar, od maksi singla »Getting Closer Is Keeping Us Apart« preko prošlogodišnjeg albuma »To Love« do aktualnog i najnovijeg »To Hold«. A čak ni tri bisa nisu bila dovoljna da zadovolje glad riječke publike koja je htjela još, i još, i još. U pol’ svirke na stageu im se pridružila i Lovely Quinces pa su izveli duet »I Don’t Mind« s albuma »To Hold«. Mjesta za »štednju« energije nije bilo, s dečki je kapao znoj, znojna je bila i publika, Badurina je suvereno vladao stageom, koji je kao i inače, uređen kao mali dnevni boravak u kojem se Jonathani osjećaju k’o doma, publika je uzvraćala istom mjerom.

Sve u svemu, nijedan riječki bend neće reći da je lako nastupati na domaćem terenu, da je lako pokrenuti poslovično zahtjevnu riječku publiku, no u subotu su se svi glazbeni »planeti i zvijezde« posložili. Bila je to fantastična večer u Pogonu kulture u režiji Jonathana. U svakom slučaju, jedva čekamo novu epizodu.

 

Komentari

komentara