Neusporediv u svojoj kreativnosti, shvaćanjima i brutalnoj iskrenosti, Leonard Cohen bio je istinski vizionar čiji će glas svima jako nedostajati. Biti njegov prijatelj i surađivati s tim hrabrim umjetničkim duhom za mene je bila privilegija i velik dar. Cohen je iza sebe ostavio bogatu ostavštinu koja će pružiti inspiraciju i iscjeljenje generacijama koje dolaze, istaknuo je Robert Kory, Cohenov menadžer.

– Glazba ni jednog drugog umjetnika nije zvučala poput glazbe Leonarda Cohena. Njegovo djelo odjekuje kroz generacije. Nedostajat će i Kanadi i ostatku svijeta. Najcjenjeniji stanovnik Montreala, legendarni Leonard Cohen uspio je postići najviša umjetnička dostignuća, kao priznati pjesnik i svjetski poznati kantautor. Pamtit ćemo ga po njegovim glasu, humoru i stihovima koji su njegove pjesme učinili omiljenima generacijama. Leonard Cohen bitan je danas baš kao što je bio 1960-ih. Njegova sposobnost dočaravanja čitavo niza emocija učinila ga je jednim od najutjecajnijih i najtrajnijih glazbenika ikad. Njegov stil nadišao je hirovite trendove. Leonard Cohen osvojio je najviše kanadsko civilno odlikovanje 2003. godine i mnoge umjetničke nagrade tijekom života. Uvršten je u Kanadsku glazbenu dvoranu slavnih, Dvoranu slavnih kanadskih glazbenika i Američku rock & roll dvoranu slavnih. Osvojio je Grammy za životno djelo i nagradu Glenn Gould za životno djelo. Njegova je glazba izdržala je test vremena. U ime svih Kanađana, moja supruga i ja želimo izraziti sućut obitelji, prijateljima, kolegama i brojnim obožavateljima Leonarda Cohena. Leonarde, poezija i glazba niti jednog drugog umjetnika nije zvučala poput tvoje, riječi su Justina Trudeaua, kanadskog premijera.

Da je legendarni umjetnik stvarao do posljednjeg trenutka, otkrio je jučer njegov sin Adam Cohen.
– Moj je otac preminuo u miru u svome domu u Los Angelesu, znajući da je dovršio jedan od svojih najboljih albuma. Pisao je do posljednjeg trenutka svojim jedinstvenim humorom, poručio je.

Komentari

komentara