Riječka grupa Jonathan nastupit će na uglednoj konferenciji i festivalu SXSW u američkom Austinu u ožujku sljedeće godine.


SXSW je poznata svjetska konferencija i festival koji kombinira glazbu, film i interaktivne medije, a među prvim objavljenim izvođačima koji će se predstaviti u sklopu nje sljedeće godine mjesto je zasluženo našla i grupa Jonathan. Riječki bend zasad je jedini je izvođač iz cijele naše regije čiji nastup potvrđen na događaju koji će se održavati u glavnom gradu Teksasa u razdoblju od 8. do 18. ožujka.
SXSW će ujedno biti jedna od desetak stanica prve američke turneje grupe Jonathan. Ostali datumi i gradovi bit će objavljeni uskoro.
Pripreme za posjet SAD-u uvelike su u tijeku, a jedan ovdašnjih nastupa na kojima će biti moguće uloviti Jonathan je onaj 30. studenog u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova kad će na 14. Pozitivnom koncertu nastupiti uz britansku grupu Editors, Nipplepeople i Bojanu Vunturišević.
Prošlog mjeseca bend je odradio uspješnu turneju Srbijom, Mađarskom i Rumunjskom. Nastupili su u Budimpešti i Novom Sadu te u više rumunjskih gradova. (I. Ko.)

Komentari

komentara