Započela je pretprodaja ulaznica za ovogodišnji Terraneo Summer Break 2015 u sklopu kojeg će se, od 16. lipnja do 14. kolovoza, održati šest Terraneo koncertnih večeri, četiri u Zadru, na Trgu pet bunara i zadarskom Forumu te dvije u Šibeniku, na Tvrđavi sv. Mihovila!

Terraneo tim ponovno na jedinstvenim koncertnim lokacijama predstavlja glazbene programe svjetskih i domaćih glazbenika, a uz već najavljene koncertne glazbene poslastice koje nas očekuju u Zadru i Šibeniku, otkriveni su i posljednji izvođači koji će nastupiti 13. srpnja na Trgu pet bunara u Zadru. Radi se o sastavu Sinkane, iza kojeg se krije frontmen, autor i glazbenik pravog imena Ahmed Gallab. Gallab je cijenjeni studijski glazbenik podrijetlom iz Sudana, rođen u Engleskoj, a odrastao u Americi, koji svojim glazbenim izričajem spaja krautrock, free jazz, dub reggae i funk rock, a sve isprepliće s elementima sudanske glazbe.

Gallab je svoju glazbenu karijeru gradio kao session glazbenik i multi-instrumentalist svirajući u live postavama bendova kao što su Caribou, Of Montreal Yeasayer ili LCD Soundsystem, a bio je i arhitekt supergrupe Atomic Bomb! Band koja je izvodila glazbu nigerijskog funk glazbenika Williama Onyeabora, a u čijem sastavu su bili još Alexis Taylor (Hot Chip), Pat Mahoney (LCD Soundsystem), Money Mark (Beastie Boys), Lekan Babalola i Jas Walton (Antibalas – predvodnici novog njujorškog afro zvuka uz “naš” Kokolo Afrobeat Orchestra) te David Byrne, Damon Albarn, Pharaoh Sanders, Jamie Lidell, Joshua Redman, Kele Okereke (of Bloc Party), Wally DeBacker (Gotye) i mnogi drugi kao redoviti gosti ovog jedinstvenog projekta.

Uz osebujnog Gallaba, Sinkane čine Jason Trammell na bubnjevima, basist Ish Montgomery te gitarist Jonny Lam, a ovo ljeto u sklopu europske turneje nastupaju i na kultnim festivalima kao što su Glastonburry i UK Womad. Uz Sinkane, iste će večeri nastupiti i naš globalno poznati DJ i glazbeni producent Eddy Ramich. Ramich je čovjek s bogatom glazbenom prošlošću i jedan je od kreatora rane zagrebačke i hrvatske house, jazz i broken-beat scene. Domaćoj je sceni poznat i kao jedan od suosnivača Kontrapunkt festivala na kojem je svirao s brojnim poznatim imenima poput Gillesa Petersona, Jazzanove, Kyoto Jazz Massivea i dr. Kao uspješan glazbeni producent, poznat je po brojnim remixevima za Migeuela Migsa, Nicola Contea, Ennio Morriconea itd.

Dan nakon nastupa Sinkanea i Eddyja Ramicha, 14. srpnja na Trgu pet bunara u Zadru nastupaju Nicola Conte Combo live te dj Ilija Rudman.

Kao što je već najavljeno, dio Terraneo Summer Breaka odvijat će se i u Šibeniku, na tvrđavi sv. Mihovila, uz koncerte Kokolo Afrobeat Orchestra i The Boogaloo Destroyersa (SAD) 24. srpnja i iščekivani koncert Lambchopa (SAD) 25. srpnja.

Ususret otvorenju ovogodišnjeg Terraneo Summer Breaka, Terraneo tim je već na samom početku odlučio i dodatno iznenaditi vjerne Terraneovce. Naime, za veliko otvorenje koje će se pod nazivom „Terraneo Moves Zadar“ održati u utorak, 16. lipnja na zadarskom Trgu pet bunara, s cjelonoćnim glazbenim koncertima i događanjima, Terraneo tim odlučio je sve poklonike Terraneo glazbene tradicije koja se ove godine nastavlja Terraneo Summer Breakom počastiti besplatnim ulazom na sve glazbene sadržaje otvorenja koje će započeti u utorak, 16. lipnja u 18 sati, a potrajati do ranih jutranjih sati sljedećeg dana. Sve koji se odluče pridružiti otvorenju ovogodišnjeg Terraneo Summer Breaka očekuju koncertni i glazbeni sadžaji na tri stagea – Teraneo Main Stage, Ledana Summer Stage i Breaks & Kicks Stage. U sklopu velikog otvorenja, svoj će koncert održati već najavljeni vrhunski americana dvojac AmyLaVere i Will Sexton (SAD) i uspješna mlada predstavnica novog vala domaćeg ženskog kantautorstva Irena Žilić. Publici će se predstaviti i Kozmodrum (HR), nova organic-dance-music atrakcija bubnjara Janka Novoselića te live electro performer i DJ – Fikcio Monger (HR). Atmosferu će dodatno podgrijati i Terraneo DJ Crew kojeg čine DJ-i uncleFunk & Borovich te, za ovu priliku, zadarski DJ Mate Kokić.

A za posebnu atmosferu i upečatljivi vizualni element Terraneo Moves Zadar otvorenja, svojim originalnim svjetlosnim mappingom pobrinut će se LaLuz Visuals kolektiv iz Mađarske.

Terraneo Summer Break 2015. održava se pod pokroviteljstvom Grada Zadra i Turističke zajednice Grada Zadra te Grada Šibenika, Turističke zajednice Grada Šibenika i Tvrđave sv. Mihovila.

Ulaznice za Terraneo koncertne večeri u Zadru i Šibeniku mogu se u pretprodaji kupiti na svim prodajnim mjestima i u online prodaji sustava Eventim.hr, Entrio.hr, Adriaticket.com i Croatia-tickets.com, dok se ulaznice za šibenske koncerte dodatno prodaju i u klubu Azimut i u sklopu Tvrđave sv. Mihovila u Šibeniku. Cijene ulaznica su 100 i 120 kuna. Broj ulaznica za sve programske večeri ograničen je kapacitetom prostora održavanja. Ulaznice za koncert 2Cellos naći će se u pretprodaji sredinom lipnja.

KOMPLETNI PROGRAM
uto 16.6. TERRANEO MOVES ZADAR feat. AMY LAVERE & WILL SEXTON (USA) + IRENA ŽILIĆ (HR) + KOZMODRUM (HR) + LA LUZ VISUALS (HUN) + FIKCIO MONGER (HR) + TERRANEO DJ CREW: unclefunk + Borovich + Mate Kokić (Zadar, Trg pet bunara) – ulaz slobodan
pon 13.7. SINKANE (SAD) + EDDY RAMICH (HR) (Zadar, Trg pet bunara) – 100/120 kn
uto 14.7. NICOLA CONTE COMBO (ITA) + DJ ILIJA RUDMAN (HR) (Zadar, Trg pet bunara) – 100 / 120 kn
pet 24.7. KOKOLO AFROBEAT ORCHESTRA (USA) + BOOGALOO DESTROYERS (USA) + TERRANEO DJ CREW + LA LUZ VISUALS (HUN)(Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila) – 80/100 kn
sub 25.7. LAMBCHOP (USA) (Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila) – 100/120 kn
pet 14.8. 2CELLOS (HR) (Zadar, Forum) – informacije o ulaznicama uskoro.

Komentari

komentara