Veliki Nikola Tesla i rock ove godine definitivno idu »ruku pod ruku«.

Nakon što je objavljeno kako će na Jarunu za trajanja INmusic festivala biti postavljena replika znamenitog Teslinog tornja, u Karlovcu će, pak, u posvetu slavnom izumitelju 24. i 25. lipnja biti upriličen cijeli festival.

Dvodnevno događanje – nazvano »Tesla Radio Festival« – organizira povodom 250. obljetnice svog postojanja karlovačka Gimnazija, jedna od najstarijih i najpoznatijih obrazovnih ustanova u zemlji. Pozivanje na Teslu u ovom slučaju nije nimalo trendovska stvar – upravo u toj školi, naime, od 1870. godine, školovao se budući genijalac i čovjek koji je svojim izumima umnogome promijenio svijet kakav danas znamo.

Festival ima dvije posebnosti – prva je da će biti u potpunosti besplatan za posjetitelje i druga, bit će održan u lijepom ugođaju centralnog karlovačkog parka u samom središtu Karlovca.

Lineup događanja još nije do kraja definiran, ali je već i dosad prilično zanimljiv, dok će Rijeka na njemu biti više nego jako zastupljena s imenima poput Jonathan, My Buddy Moose i The Black Room.

Prvog dana festivala, u petak 24. lipnja, na velikoj pozornici u karlovačkom šancu nastupit će karlovački Yato, dugoreški hip hop / crossover bend Udriground, potom riječki The Black Room i zagrebački soul – synth pop sastav Roppongi Red. Slijede bjelovarski progressive rock bend Them Moose Rush, sjajni riječki My Buddy Moose i sarajevski Bezbeli Apstraklije, dok večer zatvara splitska hip hop atrakcija Dječaci.

Subotnji program otvaraju dva lokalna benda – kultni punk rock bend Lorelai koji svira još od ranih osamdesetih i mladi Tight Grips, koji je ovih dana pobijedio na HGF-ovom natjecanju za najbolji demo bend u zemlji.

Program nastavljaju dobitnici nekoliko ovogodišnjih Porina – Chui, nakon kojih ide kantautorski dio u kojem će nastupiti karlovački duo Moliere & Pošta, te zagrebačka kantautorica Irena Žilić. Nakon njih se na pozornicu penju energične Punčke, riječki Jonathan, a večer zatvaraju karlovački Nipplesi.

Komentari

komentara