Dva legendarna rock sastava – The Eagles i Fleetwood Mac – pripremaju za naredno ljeto dva velika dvodnevna festivala koji se neslužbeno već nazivaju Classic East i Classic West i to stoga što bi trebala biti održana u središtima najvećih i najpoznatijih gradova američkog Istoka i Zapada, točnije u New Yorku na City Fieldu, odnosno u Los Angelesu na stadionu Dodgersa.

Classic West bit će održan 15. i 17. srpnja na Dodger Stadionu u Los Angelesu, a Classic East dva tjedna kasnije, 29. i 30. srpnja na Citi Fieldu u New Yorku.

Oba festivala bi uz spomenute grupe ponudila i brojne druge izvođače od kojih su za sada potvrđeni starti majstori Steely Dan, The Doobie Brothers Journey te Earth, Wind & Fire.

Ideja o ovako velikom okupljanju na istočnoj i zapadnoj obali SAD-a je, čini se, rezultat odlične zarade koju je prošle godine tijekom listopada polučio veliki Desert Trip festival na kojem su tijekom tri dana nastupili Rolling Stones, Paul McCartney, Roger Waters, Bob Dylan, Neil Young  i The Who.

Fleetwood Mac

Ova je ekipa organizatorima donijela 160 milijuna dolara prihoda što znači da će itekako znatan dio novaca biti čista zarada pa su međšu organizatorima ovog novog veoikog rock happeninga i Goldenvoice te AEG koji su organizirali Desert Trip, a tu sjoš i drugi ufgledni promotori poput Azoff MSG Entertainment, Live Nation, The Oak View Group i CAA što je jamac da će sve biti dobro pripremljeno te da će Classic East i Classic West vjerojatno biti jedan od koncertnih događaja 2017. godine. 

Komentari

komentara