Kid Rock, bivši reper i hip hop majstor, a sadašnji ljubitelj južnjačkog rocka, ipak je morao popustii pod prijetnjama odvjetnika grupacije Feld Entertainment čiji predstavnici nisu željeli da za naziv svoje naredne američke turneje Kid Rock koristi pojam “The Greatest Show on Earth”.

Razlog je ponajprije taj što je naziv zaštićen kao vlasništvo Ringling Bros. and Barnum & Bailey Circus, svjetski poznatog cirkusa. Budući da je zakon nedvojbeno na strani zastupnika tog cirkusa Kid Rock je naziv turneje promijenio u The American Rock N Roll Tour.

No, lako je moguće da tu neće biti kraj ove priče. Naime, naziv je Kid Rock uzeo iz naslovne pjesme svog posljednjeg albuma koji se pod nazivom „Sweet Southern Sugar“ pojavio krajem prošle godine.

ini se da su odvjetnici spremni krenuti i na zabranu tog stiha (!) što je, dojam je, pretjerivanje jer pojam The Greatest Show on Earth, koliko god bio zaštićen, nije ni posebno originalan ni tako neodoljivo zaseban da ga se ne bi moglo koristiti u stihovima ii svakodnevnom govoru.

Komentari

komentara