Britanski electro pop trio The xx objavili su 22 datuma europske turneje koja slijedi nakon objave studijskog albuma »I See You«. Unatoč dugačkoj seriji nastupa, zagrebački koncert ostaje jedini u našoj regiji.

Europsku turneju, koju započinje 28. studenog nastupom u Boćarskom domu, bend nastavlja u veljači i ožujku 2017. godine. Niz od 22 koncerta kreće 8. veljače u švedskom Hovetu i traje do 17. ožujka kad će svirati u Motorpoint Areni u West Walesu.

U mjesec i pol bend će obići Švedsku, Dansku, Njemačku, Francusku, Švicarsku, Italiju, Austriju, Belgiju te Veliku Britaniju i promovirati treće izdanje, album »I See You« planiran za 13. siječnja. Novi materijal The xx su najavili singlom »On Hold« koji će prvi put koncertno izvesti upravo u Boćarskom domu.

Koncert u Zagrebu bit će njihov prvi nakon dvije i pol godine pauze te početna stanica prvog dijela turneje tijekom koje će proći kroz Češku, Poljsku i Litvu. Set lista će im, osim novih materijala, sadržavati pjesme s dva antologijska albuma koji su The xx označili jednim od najvažnijih otočkih bendova proteklih godina. Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 170 kn, te 200 kn na dan koncerta.

Komentari

komentara