Frontmen legendarnog Radioheada, Thom Yorke, objavio je novi solo album koji je ujedno i muzička podloga za novi film »Suspiria« redatelja Luce Guadagnina.

Album naslovljen »Suspiria (Music for the Luca Guadagnino Film)« objavila je izdavačka kuća XL Recordings i u cjelosti ga se može preslušati na Deezeru.
Album se sastoji se od 25 kompozicija koje predstavljaju miks instrumentalnih komada i pjesama nešto tradicionalnije strukture kao što su »Unmade«, »Has Ended« i »Suspirium« čija je osnovna muzička tema ujedno i glavna tema filma. Ove tri pjesme su, uz »Volk« i »Open Again«, bile i singlovi koji su najavili izdanje.
Glazbeno gledano, ovo izdanje predstavlja kombinaciju klavirskih balada, elektronike na način njemačkog Krautrocka, slojevitih vokalnih dionica i melodija koje spajaju motive užasa, čežnje i melankolije. Pored Thoma, doprinos su dali i Sam Petts-Davis kao koproducent, Noah Yorke kao bubnjar, Pasha Mansurov kao flautist, kao i Londonski suvremeni orkestar i zbor.
Glazba iz filma dostupna je na svim digitalnim streaming i download platformama, kao i na duplom CD-u i duplom ružičastom vinilu.

Komentari

komentara