Legendarni thrash metal bandovi Slayer i Anthrax održat će u srijedu, 1. lipnja, koncert u Paviljonu 9 Zagrebačkog velesajma.


Obje grupe, koje su nekada bile članice tzv. »Big four« thrash metala (s Metallicom i Megadethom) trenutno su na svjetskoj turneji na kojoj promoviraju nove albume. U tom paketu su prošle godine uspješno poharali Europu na rasprodanoj turneji, a ovoga ljeta će u toj kombinaciji odraditi svega nekoliko koncerata, uključujući i ovaj u Zagrebu.

SLAYER
Kalifornijski Slayer, jedan od naznačajnijih metal bendova u povijesti, proteklih je godina ostao bez osnivača i gitarista Jeffa Hannemana, no 2015. vraćaju se sa zapaženim albumom »Repentless«. Na novom zagrebačkom koncertu odsvirat će, uz pjesme s novog albuma, presjek bogate karijere, među kojima i klasike žanra poput »Raining Blood«, »Dead Skin Mask«, »Hell Awaits«, »South Of Heaven» i »Seasons In The Abyss«.
Njujorška petorka Anthrax nedavno je izdala jedanaesti album »For All Kings«. Bend predvođen osnivačem Scottom Ianom na sceni je, kao i Slayer, od 1981. godine. Prvotno zapaženi kao bend koji je najuspješnije križao speed metal s thrashom, u kasnijim su fazama znali ući u groove metal vode, pa čak i u grunge, a ostali su ponajviše upamćeni nakon suradnje s hip hop legendama Public Enemy na obradi singla »Bring The Noize«.

Do paviljona 9 na Zagrebačkom velesajmu ulazi se na ulaz JUG 3. U 19 sati otvorit će se vrata paviljona za publiku, u 20,30 sati počinje nastup Anthraxa, a u 22 sata Slayera, najavili su organizatori.

Komentari

komentara