Dan nakon zagrebačke Tvornice, kultni beogradski Električni orgazam i u Rijeci je koncertno obilježio 30 godina albuma »Distorzija« nastupom u Pogonu kulture.

U 80-tima, autorski i diskografski najplodnijim godinama Električnog orgazma, bend je isporučio par EP-a i šest žanrovski šarolikih albuma koja su ih lansirala u sam vrh tadašnje rock scene. Album »Distorzija«, uz eponimni prvijenac najvažnije ploče karijere, označio je svojevrstan povratak bazičnom rock zvuku.

Grupa koja se široj publici predstavila na kompilaciji »Paket aranžman« 1981. predvodila je uzbudljiv novi val koji se nije bojao eksperimentirati, niti je skrivao utjecaje postavši, između ostalog, i jedan od rijetkih jugoslavenskih sastava koji su svirali u inozemstvu zabilježivši to na EP-u »Warszawa ‘81«.

Album »Distorzija« objavio je 1986. Jugoton. Ukupno 11 pjesama snimane su od studenog ’85. do ožujka ’86. u zagrebačkom Jadran Filmu pod producentskom palicom Srđana Gojkovića Gileta i Pika Stančića, dok je omot napravio Radovan Hiršl. Na albumu su tako objavljene »Debela devojka«, »Ja sam težak kao konj«, »Ne postojim«, »Vudu bluz«, »Kapetan Esid«, »Ša la la«, a svoje mjesto na ploči je našla i obrada Richarda Berryja »Lui Lui«.

Sve one našle su se na repertoaru obljetničarskog nastupa, baš kao i neki drugi važni momenti karijere Orgazma, a pred kraj su odsvirali i himnu »Igra rokenrol cela Jugoslavija«.

Komentari

komentara