Jednodnevni festival koji spaja tri nezavisne scene: craft pivovare, street food i glazbu, BeerYard festival, u svojem drugom izdanju održat će se 2. rujna u velikom dvorištu Močvare.

– Potaknuti prošlogodišnjim komentarima, kako posjetitelja, tako i pivara, ove godine nastavljamo širiti priču, dovodimo strane pivovare i veći broj domaćih, pouzdanije street food objekte i odlične, široj publici relativno nepoznate, nezavisne bendove različitih glazbenih žanrova. Sa zadovoljstvom možemo reći da Hrvatsku i dalje trese craft groznica jer se broj ljubitelja craf piva povećava, a ponuda domaćih craftova je sve obilnija, ili kako je nedavno rekao Miroslav Šuvak iz Nove Runde:’Craft scena u Hrvatskoj brutalno raste, a ono što me oduševljava je što su i manje sredine Hrvatske prihvatile craft. Zagreb je i dalje centar crafta, a od Vinkovaca pa do Dubrovnika postoje pivovare i poboljšavaju lokalnu pivsku ponudu’, poručuju organizatori.
Najveća novost ove godine je gostovanjae stranih pivovara. Naglasak je na Španjolskoj od kuda će festival ugostiti njih četiri, dok je peta pivovara iz Finske, a svi predstavnici pivovara će osobno prisustvovati festivalu, sudjelovati u panelima i odgovarati na pitanja posjetitelja. Čak 17 domaćih pivovara je trenutno potvrdilo dolazak što znači da publiku ove godine očekuje preko 20 craft pivovara na festivalu.
Glazbeni dio festivala ni ove godine neće zakazati, svi koji su bili sjećaju se odličnih prošlogodišnjih nastupa Magula, Kraj Programa, ESC Lifea i Muscle Tribe Of Danger And Excellencea, tako da će četiri domaća benda i ove godine, počevši od 19 sati, zaključiti program BeerYard festivala, a čija ćemo imena uskoro objaviti.
Ulaznice su u pretprodaji, promotivna cijena im je 30 kuna do 19. svibnja, potom je 40 kuna, a na dan festivala, ukoliko ih uopće ostane, 50 kuna.

Komentari

komentara