Nastupom riječke grupe Let 3 večeras će započeti četvrta sezona prepoznatljive kvartovske manifestacije Vežičke ljetne noći: Riječka zvečka. Kao i sve prethodne, i ovogodišnja Zvečka održavat će se četvrtkom, na dobro poznatom mjestu, u parku pored crkve na Donjoj Vežici. U pet termina tijekom kolovoza publici će se predstaviti poznata glazbena imena.

Grupu Let 3 koja otvara četvrte Vežičke ljetne noći ne treba predstavljati. Prlja, Mrle i ostatak benda garantiraju dobar provod, a na vama je samo da dođete. Sljedećeg četvrtka publici će se predstaviti dva benda, popularna pulska grupa Nola te mladi, ali zapaženi riječki bend The Siids. U četvrtak 16. kolovoza na Riječkoj zvečki nastupit će riječka grupa Krešo i kisele kiše, a termin 23. kolovoza rezerviran je za još dva riječka benda, Padre i Iz@a Medoševića i Borgie. Pretposljedni koncert, 30. kolovoza, bit će onaj popularne riječke grupe Jonathan.

Cijelu manifestaciju, kao i prethodnih godina, organiziraju Caffe bar East River i riječki glazbenik Alen Tibljaš.

– Ove godine pripremamo pet koncerata, a posljednji termin, petak 31. kolovoza rezerviran je za gosta iznenađenja. Zašto? Željeli smo da to ostane iznenađenje do kraja i mislimo da će svi koji dođu biti itekako zadovoljni iznenađenjem, rekao je Tibljaš.

U proteklim godinama prepoznatljiva glazbena manifestacija počinjala je početkom ljeta, a ove godine program se održava samo tijekom kolovoza.

– Nažalost, kao i sve, tako i nas muče problemi s financiranjem. Sama Zvečka kao kvartovska manifestacija nije pretjerano zanimljiva većim sponzorima pa je stoga financiranje još i teže, ali evo, pokušavamo održati nekakav nivo s onim što imamo tako da smo se odlučili na samo jedan mjesec da možemo odraditi kvalitetnije programe. Nadamo se da ćemo sljedeće godine s programom ponovo započeti u lipnju, rekao je Tibljaš.

Kao i svake godine, posjetitelje u parku na križanju Kvaternikove ulice i Ulice Martina Kontuša očekuje i ugostiteljska ponuda – za žedne, a od ove godine i za gladne.

– Malo smo se potrudili i još više uljepšali cijeli park i proširili ugostiteljsku ponudu tako da svi budu zadovoljni, zaključio je Tibljaš podsjetivši za kraj da je i ove godine ulazu na sve koncerte besplatan te da je početak programa zakazan za 22 sata.

 

Komentari

komentara