U Art-kinu Croatia sutra u 20 sati bit će održana premijera glazbenog dokumentarca »LP film Buldožer: Pljuni istini u oči« redateljice Varje Močnik koji dočarava šokantnost i otkačenost kojom su članovi sastava Buldožer stupili na jugoslavensku scenu svojim albumom prvijencem.

Projekciji će nazočiti i frontmen sastava Marko Brecelj, scenarist Igor Bašin i producentica Viva Viđenović. Prije 43 godine izašao je album »Pljuni istini u oči« koji je promijenio tadašnje poimanje glazbe. Riječ je o albumu koji je ismijao malograđanski život, šokirao javnost i tadašnja poimanja umjetničke vrijednosti, a sve uz sasvim dovoljnu dozu ironije i sarkazma. Redateljica Varja Močnik na zanimljive je načine riješila problem nedostatka arhivske građe (jedini je sačuvani nastup onaj u Opatiji 1975. godine) te svojim pristupom dočarala otkačenost i ekscentričnost ovih rock simbola.

Marko Brecelj, tekstopisac i vokal Buldožera, umjetnik, kantautor i performer, ostaje u Art-kinu i u petak kada, s početkom u 18 sati, preuzima ulogu predavača o mekom terorizmu uz pratnju živih komentara i projekciju videodokumenata akcija Društva prijatelja umjerenog napretka od ’99 do danas, dok u 20 sati slijedi i »Premijerni paket« u kojem stižu dva filma u režiji Breceljovoj režiji – »Obredno darivanje« i »Brojanje u jesen«, uz »poklon predrazvodni bračni minimalistički mjuzikl Stereo drama«.

Ulaz je slobodan za članove Filmskog kluba, dok je cijena redovne ulaznice 20 kuna. Mjesto je moguće rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org) ili telefonom (051/323261) srijedom od 9 do 20 sati, ostale dane od 16 do 20 sati.

Komentari

komentara