Florence + The Machine, Kings Of Leon, Alt-J, Avicii, Kasabian, Interpol, Paloma Faith i Limp Bizkit – samo su neke od mnogobrojnih svjetskih glazbenih zvijezda u čijim nastupima ovih dana uživa publika na mađarskom Sziget Festivalu.

Jedan od najvećih i najpoznatijih multikulturalnih festivala Europe, mjesto gdje se sklapaju prijateljstva, uživa u najluđim koncertima i kulturnim programima, na otoku Obudai, otok slobode i kulturne raznolikost u Budimpešti održava se od 10. do 16 kolovoza. Ludilo na Szigetu traje od prvog dana kada je slavni britanski pjevač Robbie Williams nastupio pred oduševljenim mnoštvom u kojem je bilo čak 80 tisuća ljudi.

Na festivalu koji se održava od 1993. godine nastupa i Elephant and the Moon, odnosno Petar Vranić, mladi kantautor iz Zagreba koji u svojoj glazbi kombinira folk-rock, punk-rock i americanu. Osim njega, priliku da nastupi na Szigetu prvog je dana festivala dobio je i hrvatski dvojac Siren and The Wolf, odnosno djevojka i momak koji su se predstavili svirkom u festivalskom kampu.

Osim u glazbenim nastupima na nekoliko pozornica, plesu i cirkusu, posjetitelji festivala mogu uživati i u neobičnim umjetničkim instalacijama. Jedna od njih je i 3-D instalacija na napuhavanje britanskog umjetnika Alana Parkinsona koja oduševljava svojim bojama i oblicima. Ništa manje nisu atraktivni ni nastupi argentinskog putujućeg kazališta Fuerza Bruta koji se održavaju nekoliko puta dnevno. U programu festivala može se uživati i zahvaljujući svakodnevnom live streamu na internetu.

Komentari

komentara