U petak, 29. siječnja u prodaji će se pojaviti 13 studijski album progresivnog metal benda Dream Theater, ploča »The Astonishing«. U trideset godina dugoj karijeri ovog bostonskog rock sastava to je, čini se, najambiciozniji pokušaj konceptualnog albuma kojim nas John Petrucci i ekipa odvode u daleku budućnost, točnije u svijet kakav će, po njihovoj viziji, biti 300 godina od sadašnjice.

To je doba u kojem vlada silnik Nafaryus, a glazbu više ne stvaraju ljudi, već strojevi! Mladi nadareni glazbenik Gabriel pobunit će se protiv tog terora i pokrenuti bunu.
Dvostruki koncepcijski album s zaokruženom SF pričom djelo je gitariste i osnivača grupe Johna Petruccija i motivirano je njegovom ljubavlju prema knjigama, filmovima i TV serijalima kao što su »Igra prijestolja«, »Gospodar prstenova« ili »Zvjezdani ratovi«, ali i iz negativnog stava kojeg ima o današnjem društvu. Uz klasičnu postavu grupe u snimanje je uključen i orkestar klasične glazbe kojim je rukovodio aranžer i skladatelj David Campbell koji je već radio s velikanima kao što su U2 i Bon Jovi, a poznat je i po tome što je njegov sin – Beck! Naravno, Dream Theatar planiraju album pratiti turnejom kojom će nastojati što bolje uz najrazličitije scenske efekte i izgled pozornice ispričati svoju SF bajku, a već je poznat i prvi datum svjetske turneje – 18. veljače u Palladium Areni u Londonu. Štoviše, Petrucci smatra kako priča za album »The Astonishing« može poslužiti i za video igru, mjuzikl, kazališnu predstavu, film ili TV seriju, a uskoro će biti kreirana i mini web stranica na kojoj će fanovi pod adresom TheAstonishingFanGuide.com moći doći do niza spoznaja o albumu i samoj priči.

Komentari

komentara