Giorgio Moroder, pionir disko i elektronske glazbe objavio je prvi solo album Déjà vu nakon više od 30 godina (RCA Records/Menart). Dugoiščekivani album najavljen je singlovima: “Déjà vu feat. Sia”, “74 is the New 24” i “Right Here, Right Now featuring Kylie Minogue.

Sa slavnim su glazbenikom na ovom albumu surađivale poznate zvijezde: Britney Spears, Sia, Charli XCX, Kylie Minogue, Mikky Ekko, Foxes, Kelis, Marlene i Matthew Koma.
“Jako sam uzbuđen zbog izdavanja prvog albuma nakon 30 godina. Trebalo je dosta vremena. Tko bi rekao da će dodavanje klika u pjesmu izazvati glazbenu revoluciju i nadahnuti generacije. Približava mi se 75. rođendan i ne bih to nizašto mijenjao. Nevjerojatno sam sretan što radim s toliko odličnih i talentiranih umjetnika na ovoj ploči. To je dance glazba, disco, elektronika. Ovdje je za vas. Jednom kad je poslušate, osjetit ćete je… Déjà vu””, rekao je Moroder.

Glazbena ikona Giorgio Moroder je utjecajni talijanski producent, tekstopisac, izvođač i DJ. I sa 74 godine, Moroder je u centru elektronske i dance glazbe. U centar pažnje ga je vratio album “Random Access Memories” Daft Punka (koji je nagrađen i za album godine); remixevi: Lady Gaga i Tony Bennett “I Can’t Give You Anything but Love,” Coldplay “Magic,” te remixevi za Donnu Summer, Haim… Nastupa i kao live DJ u Japanu, Švedskoj, Meksiku, Njemačkoj…

U karijeri je surađivao s mnogim slavnim osobama kao što su: Barbra Streisand, Elton John, Donna Summer, Cher, Janet Jackson, Chaka Khan, Freddie Mercury, Blondie i David Bowie.
U Dance Music Hall of Fame primljen je 2004. godine.

Komentari

komentara