Koncert Damira Urbana i njegove Četvorke koji će se održati u subotu u Rijeci u Pogonu kulture je rasprodan.

Ovim putem se zamoljuje publika da dođe na vrijeme u dvoranu kako bi se izbjegle veće gužve na ulazu.
Satnica :
Vrata Pogona kulture se otvaraju u 21 sat
Koncert Urban & 4 počinje točno u 22 sata
Bez sumnje jedan od naših najvažnijih glazbenika, autora i protagonista na stage Pogona kulture donijet će najbolje iz više od tri desetljeća duge i bogate karijere započete 1984. u našem i njegovom gradu Rijeci. Urbanov rad kronološki djelimo na pjesme stvorene u Lauferima (1986. – 1996.) i na one s Četvorkom s kojom je u sretnoj vezi od 1996. do danas.

Prepoznatljivo ime stekao je već nakon prvog Laufer albuma, ponajviše zahvaljujući megahitovima “Budi moja voda”, “Svijet za nas” i “Lopov Jack”, nakon kojih je bend isporučio sjajne “Pustinje” s kojih je zasjao “Hej tata”. Rasformiranjem Laufera, po mnogima jednog od najvećih hrvatskih rock bendova ikad, Urban je prvo s En Faceom otpjevao “S dlana Boga pala si”, a nakon toga objavio “Otrovnu kišu”. Singlovi s tog albuma – “Astronaut”, “Nebo”, “Robot” – predstavljali su uspješno izveden zaokret u zvuku koji je do perfekcije doveo mitskim izdanjem “Žena dijete”, možda i najboljim domaćim albumom posljednjih 20-tak godina. “Black Tattoo”, “Odlučio sam da te volim”, “Mala truba”, “Samo”, “Ruke” obogatili su repertoar koji je nakon svega desetljeća aktivnog izdavanja imao impresivan popis songova. Album “Retro” iz 2004. donio je, nakon šestogodišnje diskografske pauze, veliki hit “Mjesto za mene”, nakon kojeg je 2009. usljedilo izdanje “Hello”, a 2012. i nagrađeni EP “Kundera”, prvo izdanje za Aquarius Records.

Koncert u ‘Pogonu” je nastavak priče koja traje od njegovog otvaranja kada je obožavani ćelavi pjevač, čija leđa drži fantastična Četvorka, rasprodao i održao nezaboravna dva koncerta.

Nakon ”Pogona” , Urban i Četvorka ”osvojili” su i Dom sportova što je i zabilježeno na dvostrukom live albumu te promocijom studijskog albuma “Mamut”.

Komentari

komentara