Kada si doma, među prijateljima, kako je u subotu navečer publiku nazvao Damir Urban, koncert ne može biti loš. Riječki glazbenik i njegova četvorka više od dva sata dobro su zagrijali do posljednjeg mjesta ispunjen Pogon kulture za koji se i pred sam koncert tražila karta više. Kako je i sam u jednom trenutku kazao, od njega i njegove ekipe vrhunskih glazbenika – Marka Bradaschia, Sandija Bratonja, Saše Markovskog i Luke Tomana, publika neće dobiti ništa manje, ni više, no odličnu glazbu. I tako je i bilo.


Dok su posljednji posjetitelji još tražili svoje mjesto, koncert je pjesmom »Venecija tone« s albuma »Mamut« otvorio Sandy Bratonja, da bi mu se u sljedećoj, s istog albuma »Kada se voda povuče« pridružio ostatak benda.

Vedran KARUZA

Atmosfera se već na trećoj pjesmi »Ruke« zahuktala i već se tada dalo naslutiti da će ovo biti jedan od onih dobrih koncerata kojih će se posjetitelji rado sjećati. Iako su novije pjesme bile dobro prihvaćene, veliki hitovi u novim aranžmanima oni su koji i dalje, bez obzira na godine najbolje prolaze. Možda je to samo bilo zato što su u publici 70 posto bile žene, a dobna granica rijetko se spuštala ispod trideset. Obrađena verzija »Moje« bila je uvod za novi singl »Dirigent« koji je, ako je suditi prema onom što se moglo čuti u Pogonu, publika jako dobro prihvatila, i već naučila tekst.
Iako su posjetitelji bili većinom iz Rijeke i okolice, posebnu posvetu dobila je djevojka iz Varaždina kojoj je Urban posvetio svoj veliki hit »Budi moja voda«, a pjevao je i cijeli Pogon. »Kornjača«, »Samo«, »Nebo«, »Priđi mi bliže«, »Sutra ćemo pričati«, »Odlučio sam da te volim«… privodili su službeni dio koncerta kraju. »Mjesto za mene«, Urban je otpjevao s publikom na stubištu Pogona, dok je »Mala truba« označila kraj.

Vedran KARUZA
No, ovakav koncert nije mogao proći bez bisa, a »Ljubav nema lice«, »Magnet« i novi vrhunac s »Astronautom« nisu bili dovoljni, pa je Urban pronašao recept kako da smiri atmosferu. Slijedila je pjesma »Malo je« s »Mamuta«, da bi konačan kraj označila »Otrovna kiša«, još jedan bezvremenski hit star vjerovali ili ne, čak 21 godinu.

Vedran Karuza

Komentari

komentara