Večeras je u Tunelu na rasporedu posljednja ovosezonska epizoda Nacionalne klase, klupskog programa koji u klubu pod prugom već dvije sezone jednom mjesečno »vode« Dr. Smeđi Šećer (David Blažević) i Mr. S (Saša Ivanišević).

Nacionalna klasa, jedinstveni intergalaktički cirkus na kotačima od čelika, najautentičnija je i najeklektičnija yugo-žurka svih vremena, jedini program takve vrste u Lijepoj Našoj čija je posebnost dobro poznata riječkoj publici. Nacionalna klasa – prema kultnom filmu i soundtracku za isti – kultna je eklektična žurka posvećena svemu što je bilo progresivno, otkačeno, groovey i opasno plesno, a izdano je na vinilu tijekom tri desetljeća jugoslavenske diskografske prošlosti (1960. -1990.). Opsesivno kompulzivni selektori i kustosi ove žive i uvijek promjenjive izložbe zaboravljenog ex-Yu zvuka, Dr. Smeđi Šećer i Mr. S, jednom mjesečno za plesni podij kluba pod prugom na Školjiću biraju samo najluđe ploče, ponekad toliko rijetke da su i sami izvođači zaboravili na njih.
Na ovosezonskom finalu nastupit će domaćin Dr. Smeđi Šećer te DJ Udo Brenner iz Ljubljane, član poznatog slovenskog kolektiva Zeleno Sonce. Udo je voditelj kultne radioemisije i rezident istoimene žurke, Zeleno Sonce, ali i vrlo eklektične latino žurke Guiso Picante. Ovaj cijenjeni poznavatelj perverzno opscenih i rijetkih izdanja na pločama ne može pobjeći od svojih balkanskih korijena pa je tako često i ronio po staretinarnicama i internetskim dućanima za yugo-vinilom vrijednim pažnje i plesnih podija.
– Dođi, zatvori oči na kraju Tunela uz zvukove ex-Yu funka, soula, jazza, electra, disca, folka, prog-rocka. Granice ne postoje, postoje samo ploče koje smo čuli, iskopali i nabavili i one koje nismo. Svi ste zgodni, svi ste pozvani! Vole vas Mr. S i Dr. Smeđi Šećer, poručuju iz Tunela dodajući: »Prema posljednjim istraživanjama, mnogobrojne ljubavi i ljubavne veze rodile su se upravo ovdje.«

Komentari

komentara