Započeo je u utorak obilježavanjem Dana riječkog rocka i koncertom članova Udruge LP rock, nastavljen je u srijedu Ri Rock klinikom za bendove i glazbenike te u četvrtak prezentacijom Ibanez gitara i jam sessionom. Program predjubilarnog 39. Ri Rock Festivala vrhunac će imati večeras, odnosno sutra, kada su u Palachu na rasporedu natjecateljske večeri u kojima će sudjelovati ukupno deset autorskih bendova iz Primorsko-goranske i Istarske županije.

Večeras prvih pet bendova

Ovogodišnji Ri Rock bit će otvoren nastupom grupe Mocho. Riječ je o punk rock bendu iz Rijeke koji čine četiri djevojke: Katarina Reljić (vokal), Chiara Komadina (gitara), Lucija Brevulj (bas) i Dora Josipović (bubnjevi).

Mocho

 

– Mocho je nastao 2016. godine kada se odabralo odgovarajuće ime i smjer u kojem će bend ići. Od dolaska nove pjevačice, kažu, nisu napravile ništa konstruktivno, iako si već godinu dana lažu da će snimiti album, piše u njihovoj biografiji.

Drugi bend koji će večeras nastupiti u Palachu je Poantik, četveročlani riječki bend koji žanrovski gravitira oko rocka.

Poantik

Okupljeni su prošle godine te sviraju autorske pjesme. Grupu čine: Bojana Boni (klavijature), Luka Bubica (bubanj), Dodo (bas) i Dean Borosane (vokal/gitara).

 

SATNICA

Petak

20:30-20:50 Mocho

21:00– 21:20 Poantik

21:30– 21:50 Burning Bush

22:10– 23:10 Chui (gosti)

23:30– 00:30 Zoster (gosti)

00:40-1:00 Negdje između

1:10-1:30 ???

 

Među sudionicima ovogodišnjeg Ri Rocka je i grupa Burning Bush koja zabavlja riječku publiku od 2016. godine. U bendu sviraju: Janko Podvorec, Armin Basha, Matija Škrlec te Antonio Stašić.

Burning Bush

Za sebe kažu da su dub/ska/funk bend koji se zalaže za pozitivne vibracije. Dosad su snimili jedan demo EP pod nazivom Burn Dis Matrix koji se sastoji od četiri kratke pjesme u kojima su najviše istakli svoju dub stranu.

Pretposljednji bend koji će nastupiti na prvoj večeri festivala je Negdje između, alternativni rock band koji dolazi iz Pule. Bend čine: Eric Vojak (vokal, gitara), Ivan Jović (gitara), Dorian Matošević (bas gitara) i Sandi Brajnović (bubanj).

Negdje Između

Dečki stvaraju pjesme po uzoru na moderan rock bendova Breaking Benjamin, Three Days Grace, itd. Na pulskoj Gitarijadi bend je osvojio treće mjesto, a nedugo zatim objavili su prvi singl sa spotom za pjesmu Slijepac bez imena.

– Slijepac predstavlja utvaru u mislima koja nas spriječava u ostvarivanju naših snova, želja i potencijala, objašnjavaju dečki dodajući kako ime benda označava njihovo mišljenje o svijetu glazbe u kojem živimo – oni se nalaze negdje između.

??? posljednji je bend koji će večeras nastupiti u Palachu. Riječ je o noise rock bendu koji je utemeljen 2015. godine u Rijeci.

???

Njihov zvuk karakterizira zvučno eksperimentiranje, igra s frekvencijama instrumenata te izuzetna glasnoća koja tjera na divljanje i kaos. Uskoro izbacuju novi EP koji će predstaviti upravo na ovogodišnjem izdanju Ri Rock Festivala.

Sutra još pet bendova

Subota donosi još pet bendova koji se natječu za vrijedne nagrade i titulu pobjednika 39. Ri Rocka. Pred publiku će prvi stati članovi grupe Sabotaža koju su osnovala četvorica mladića iz Pazina početkom ove godine.

Sabotaža

Do sada su odradili već dva giga te napisali deset pjesama koje planiraju snimiti ove zimu. Za sebe kažu kako »rokaju street pankčinu s mješavinom HC punka, ska punka i oldschoola«. Bend čine: Sefano Brozan (bubnjevi), Ivan Smoković (gitara), Nikola Marečić (vokal) i Jan Finderle (bas gitara).

Iz Istre dolazi i grupa Kani Bastardi. U pitanju je pulski HC/punk sastav osnovan 2015. godine. Prošle godine objavili su »Demo Kancone« s četiri pjesme.

Kani Bastardi

Do sada su svirali u Istri i Rijeci, a ovog vikenda dolaze svojim prodornim zvukom zatresti cijeli Palach. Članovi benda su: Filip Zajačko-Zajo (vokal), Matej Peharda (gitara), Filip Rabar-Fićo (bas gitara) i Vincent Ereš-Vini (bubanj).

 

SATNICA

Subota

20:30-20:50 Sabotaža

21:00-21:20 Kani Bastardi

21:30-21:50 žulj

22:10-23:10 Narednik Lobanja i Vod Smrti (gosti)

23:30-00:30 Motus Vita Est (gosti)

00:40-1:00 Zenoth

1:10-1:30 Omnivore

 

U Palach u subotu stiže i grupa žulj. Članovi ove riječke grupe su: Oli (vokal), Jure (bas), Jureško (gitara), Bager (gitara) i Karolina (bubanj).

žulj

– Krajem 2015. godine skupina riječkih punkera odlučila je pobjeći od smrdljive stvarnosti u još smrdljivije sklonište u kojem nastaje bend Žulj. Od tada nastupaju više puta u Rijeci, u Zagrebu, Buzetu, Peroju, pa čak i susjednoj Ljubljani. Koncem 2016. godine predstavljaju svoj prvi album »Vlažne pjesme« za čiji sadržaj kažu da je vlažan kao i koncentrat žulja. Žulj vas poziva na 39. Ri Rock Festival s namjerom da vas nažulja, piše u biografiji benda.

Na Ri Rocku će nastupiti i grupa Zenoth, riječki peteročlani melodični death metal sastav koji je nastao pod utjecajem Triviuma, Metallice, Pantere, Slipknota, Dethkloka i dr.

Zenoth

Njihove pjesme obilježavaju snažni urlici te groovy zvuk, a osim toga na scenu dovode kombinaciju različitih metal podžanrova. Grupu čine Zlatko Štefančić (gitara), Marino Vinceković (vokal), Mateo Rožić (bubnjevi), Andrian Nimac (bas) i Dorian Bobesić (ritam gitara, back vokal).

Posljednji bend koji će se boriti za titulu pobjednika 39. Ri Rock festivala bit će Omnivore.

Omnivor

Riječ je o riječkom bendu koji su 2016. godine osnovala četvorica mladića koji dijele naklonost prema death metal glazbi: Matej Matika (gitara), Roberto Boštjančić (bas gitara), Karlo Rubinić (bubnjevi) i Karlo Matulja (vokal). Na njihov rad utječu metal bendovi kao što su Beyond Creation, Cattle Decapitation, Lamb of God i drugi. Iako iza sebe nemaju povijest javnih nastupa, obećavaju da će stvoriti zapaljenu atmosferu te svojim glasnim urlicima publiku natjerati na headbanging!

Zanimljive nagrade

Prve natjecateljske večeri festivala u ulozi gostiju naći će se Chui i Zoster, a u subotu Narednik Lobanja i Vod Smrti te Motus Vita Est.

O najboljima će odlučivati publika i stručni žiri koji će se sastojati od predstavnika sponzora Glazbenog centra Art of Music Luke Petrovića, predstavnika medijskog sponzora Kvarner 360 Kristijana Dundovića, člana grupe Neglected Borne Lončarića, tonskog majstora ovogodišnjeg festivala Sebastijana Tomažina te predsjednika Udruge Ri Rock Nikole Jovanovića. Nagrade za tri prvoplasirana benda izrazito su zanimljive i bogate, a donose ih Art of Music, River Ink Tattoo, Studio Palach, MegaMajice – Lateralus, Novi list i Music Box (Ri Rock).

 

Komentari

komentara