Večeras se od 20 sati u pulskom klubu Uljanik nastavlja ovogodišnje izdanje festivala Viva La Pola! na kojem će nastupiti tri benda i to Kultur Shock, One Piece Puzzle i pulski Eho. Nakon nastupa Extreme Noise Terror i njihovih žestokih prijatelja krajem prošlog mjeseca, nastavak festivala donosi stilski nešto različite bendove.

Grupa Kultur Shock dolazi iz Seattlea i već su dobro poznati pulskoj i istarskoj publici s obzirom na to da povremeno znaju zasvirati u ovim krajevima. Uz sve najbolje pjesme iz dosadašnje karijere večeras će predstaviti i novi album »Tales of the Two Gurus, Vol. 2« na kojemu gostuje i Edo Maajka. Bend je prije dvadeset godina u Seattleu osnovao pjevač Srđan Gino Jevđević koji je okupio vrsnu ekipu s raznih strana svijeta od SAD-a, preko Indonezije do Bugarske, stvorivši bend koji će na najbolji način ispreplesti gypsy punk, s alternativnom rock, metalom te tradicionalnom balkanskom glazbom.
Vrlo brzo bend je otkrio Bill Gould, poznat kao basist grupe Faith No More koji se oduševio onim što je čuo zbog čega im je ponudio ugovor za više albuma, pa su tako u razdoblju od 2001. do 2006. za njegov KoolArrow Record objavili tri albuma da bi kasnije osnovali vlastitu diskografsku kuću Kultur Shock Music za koju i danas objavljuju. Kultur Shock je u SAD-u i Europi odsvirao više od 800 koncerata i njihov nastupi su na glasu kao nešto što se nikako ne propušta.
Prije Kultur Shock večeras će nastupiti riječki One Piece Puzzle, bend koji se stilski kreće u vodama industrial rocka, a njihovi koncertni nastupi su nešto što plijeni pažnju. SERGEJ DRECHSLER
Godine 2009. bend je objavio album »13 zlatnih hitova« koji je u kratkom vremenu postao ultimativni hit te je iznjedrio veći broj uspješnica kao što su »Derem! Rokam! Guzim!«, »Ne jebi bez kurca«, »Paranoja«, »Tuć Tuđu Babu« i druge. Grupa upravo dovršava novi studijski album te će uz premijerno predstavljanje novih stvari, ovo ujedno biti i njihov prvi nastup na ovim prostorima u novoj postavi koju čine Gospodin T, Armageljon, Ana Balkana i Svemir Travica.
Boje Pule branit će večeras grupa Eho koja će otvoriti koncert a predstavit će se post/psychedelic rockom. Ovaj bend čine glazbenici koji su u dosadašnjem vremenu već imali iskustva kroz druge bendove.
Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 80 kuna mogu se kupiti u Puli u Rock caffeu, Rock baru Mimoza, Caffe baru Bass i klubu Uljanik.

Komentari

komentara