Na koncertu koji organizira Udruga Primorski pijat nastupit će Krešo i Kisele kiše, Saša 21, Obrazovni program, One Piece Puzzle, Nord, Dellboys, Callahan, Media Effect i PHC


OKC Palach u subotu će, od 19 sati, ugostiti veliki humanitarni koncert Toni’s (Birth)day. Ulaznice po cijeni od 50 kuna moguće je kupiti u Dallas Music Shopu, a sav prihod od njihove prodaje kao i prihod prikupljen donacijama u cijelosti će biti iskorišten za uređenje odjela Dječje bolnice Kantrida.

Na koncertu koji organizira Udruga Primorski pijat nastupit će: Krešo i Kisele kiše, Saša 21, Obrazovni program, One Piece Puzzle, Nord, Dellboys, Callahan, Media Effect i PHC. U pauzama i nakon svirke glazbu će puštati poznati DJ DOG.

Kristijan Vučković

Koncert Toni’s (Birth)day organizira se u sjećanje na Tonija Ivančića, mladog Riječanina koji je prerano preminuo prije šest godina.
– Koliko je velik i drugačiji Toni bio, najbolje opisuje činjenica da je bio donor organa i da zahvaljujući njemu živi najmanje osam ljudi koliko znamo (odnosno da on živi u njima), ističu organizatori.

Njemu u čast proteklih su godina organizirani humanitarni vaterpolski turniri, a od ove godine povodom njegovog rođendana koji je 17. veljače, u sjećanje na njega organiziraju se i humanitarni koncerti.

Prikupljena sredstva bit će iskorištena za obnovu i opremanje Zavoda za nefrologiju, gastroenetrologiju i nefrologiju Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka. Kako bi se djeci i roditeljima omogućilo dostojanstveno liječenje i boravak u dosadašnjim prostorima, nephodna je nabava ležaja na razvlačenje za roditelje u pratnji, čajne kuhinje za Odjel u kojoj se deponiraju i spravljaju obroci za oboljele i roditelje u pratnji, stola u čajnoj kuhinji te stolica na kojima u sobama mogu sjediti djeca i roditelji u pratnji. Kako bi se poboljšala razina pružanja zdravstvene zaštite djece neophodna je i nabava pulsnih oksimetra.

Nord

U okviru dnevne bolnice Zavoda svakodnevno borave djeca koja imaju problema s pretilošću, a tjelesna aktivnost je sastavni dio liječenja te je sukladno prostoru za tu svrhu optimalna nabava kućnog bicikla. Usto, sredstva će biti iskorištena i za kupnju parnog čistača za pranje radijatora i plastificiranih zavjesa na Zavodu.

Svi koji žele pomoći u realizaciji ove humanitarne manifestacije, to mogu učiniti uplatom donacije na račun: IBAN HR1524020061500068092.

Kao što smo već spomenuli, koncert organizira Udruga Primorski pijat čija je primarna djelatnost promicanje tradicionalnih običaja »našega kraja«, prije svega zavičajne gastronomske i enološke kulture diljem Primorsko-goranske županije.

– Valja naglasiti da je većina manifestacija u kojima smo aktivno sudjelovali imala humanitarni karakter, poput nastupa u Čakovcu gdje smo, na poziv Udruge MURID, pripremali obroke za djecu s posebnim potrebama. Aktivno sudjelujemo u programu Udruge Riječko srce čiji smo partneri. Naš Kristian Kozmić u sklopu akcije Sve za našu djecu pripremao je obroke za posjetitelje spomenute manifestacije, poručili su organizatori.

 

Komentari

komentara