Na službenom izboru za najbolje festivale u Europi, European Festival Awards, u kojemu sudjeluje više od 350 festivala iz 35 zemalja s cijelog europskog kontinenta, umaški Sea Star Festival izglasan je među prvih deset u kategoriji »Najbolji novi festival«, priopćila je agencija LAA.


Najnovije priznanje usljedilo je nakon što je u Umag već otišla nagrada za Najbolji novi festival u Hrvatskoj, a ovaj put Sea Star se na europskoj razini našao u društvu novih festivalskih zvijezda kao što je zimska verzija njemačkog metal giganta Wackena, belgijski Cactusfestival ili izuzetno hvaljeni portugalski Waking Life.

 
Sea Star Festival dio je festivalske mreže EXIT tima, čija su sva četiri festivala, Sea Star u Hrvatskoj, Revolution u Rumunjskoj, te EXIT u Srbiji i Sea Dance u Crnoj Gori, izglasani među deset najboljih u Europi, svaki u svojoj kategoriji.
Novosadski EXIT je u glavnoj kategoriji najboljih velikih festivala Europe izabran među prvih deset, zajedno s muzičkim gigantima kao što su belgijski Tomorrowland, nizozemski Lowlands, njemački Wacken Open Air i mađarski Sziget
Crnogorski Sea Dance ove je godine ponovo u najužoj konkurenciji za »Najbolji festival do 40.000 posjetitelja dnevno«, s njemačkim Melt! i Reeperbahn festivalima, dok je rumunjski Revolution treću godinu zaredom u deset »Najboljih malih festivala«. Biser ovogodišnjeg EXIT-a i svjetske muzičke scene Rag’n’Bone Man, glavni je favorit za najbolju novu zvijezdu.
Ove godine, EXIT je dobio i veliko priznanje stručnjaka iz festivalske industrije jer se našao u finalu u još dvije prestižne kategorije, u kojoj glas daje isključivo žiri, za Take a Stand nagradu za društveno angažirano djelovanje, ali i za najboljeg organizatora na europskoj razini.
S nominacijama za još dvije posebne nagrade, EXIT tim ima ukupno čak šest nominacija u svega 12 različitih nagrada za najbolje festivale.
Pobjednike bira publika iz cijele Europe, zajedno sa stručnim žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz svijeta festivalske industrije, a lista svih finalista dostupna je na službenoj stranici Europskih festivalskih nagrada.
Pobjednici će biti proglašeni na posebnoj svečanosti u nizozemskom Groningenu 17. siječnja 2018. EXIT je laureat European Festival Awards bio 2013. godine, dok je Sea Dance svog prvog festivalskog »Oskara« dobio 2014. godine.

Komentari

komentara