Velvet Festival nova je glazbena manifestacija koja će biti održana 19. i 20. kolovoza u Puntu na otoku Krku.

Glazbeni događaj u organizaciji mladih otočana publici će ponuditi »dva dana audio-vizualnog spektakla putem kojeg će desetak izvođača regionalne i svjetske alternativne scene prezentirati svoj rad«. Na plaži Punta de bij posjetitelje očekuje pravi ljetni doživljaj. Festival će se održavati na dvjema pozornicama i publici će ponuditi bogat program koji uključuje raznoliku ugostiteljsku i gastronomsku ponudu, kazališne predstave, intimne jazz koncerte, mnogobrojne radionice te zabavni sadržaj.

Prvi najavljeni bend je Haiku Garden. Ljubljanski četverac koji postoji od jeseni 2014. godine, a svoj zvuk temelji na shoegazeu/dreampopu, ponudit će distorzirani zvuk i vijugavo psihodelično višeglasje. U Punat dolazi i beogradski dvojac Ti. Ilija Duni i Trajče Nikolovski s jednom će gitarom, dva mikrofona, čudnim pedalama i retro-elektronskim bubnjem publiku »uljuljati« u sanjive melodije dream popa.

Kao uvertiru, Velvet festival je u suradnji s turističkom agencijom More najavio nekoliko sati vrhunske zabave na brodu Lahor gdje će glazbeni dio predvoditi riječki DJ Mile Voli Disko. Party-brod dovest će sve njegove posjetitelje direktno na ulaz festivala. Najavljena cijena ulaznica za party-brod iznosi 50 kuna. Za sve one koji se odluče nastaviti zabavljati do kasno u noć na samome festivalu u Punti de Bij, organizatori su pripremili još jednu pogodnost – cijenu ulaznica od 30 kuna! Broj je ulaznica za navedeni event ograničen, a rezervacije se primaju na mejl rezervacije@velvetfestival.com.

Popis sudionika iz dana u dan sve je dulji pa se tako posjetitelji mogu veseliti i izvođačima kao što su: nvmeri, Dr. Smeđi Šećer & Orkestra Pehlin Kings, The Immigrants, The Black Room, Liamere, FVLCRVM, phillipe, Funk Guru i Marko Vuković s novim projektom Nikonar.

– Ako pogledamo unatrag pet godina, možemo uvidjeti kako se većina alternativnih kulturnih manifestacija na području otoka Krka ugasila. Gledajući iz naše perspektive – mladih perspektivnih ljudi s vizijom za bolju budućnost – smatramo da je potrebno pružiti mogućnost realizacije programa pogodne za mlade koji se odmiču od dominantne i standardizirane narodne hrvatske glazbe. Organizacijom Velvet Festivala želi se lokalnim i regionalnim posjetiteljima ponuditi moderni, alternativni i prije svega europsko orijentirani sadržaj u vidu glazbenog spektakla, poručili su organizatori koji ponukani nizom festivala duž dalmatinske i istarske obale, najveći hrvatski otok žele učiniti bogatijim za još jedan kulturni sadržaj koji će postati prepoznatljiv među mlađom populacijom i ljubiteljima glazbe i izvan granica Hrvatske.

Komentari

komentara