Erotic Biljan and His Heretics, davno potvrđeni junaci domaće garage rock scene, nastupit će kao gosti na prvom samostalnom, zagrebačkom koncertu grupe Kojoti u subotu, 9. prosinca u Tvornici Kulture.

Erotic Biljan and His Heretics i Kojoti osim dugogodišnjeg prijateljstva i ljubavi prema čistom rock ‘n’ rollu te čvrstim gitarskim riffovima, dijele i grad Vinkovce odakle dolazi osnivač Heretica, Zvonimir Biljan, te istu izdavačku kuću, Dancing Bear, za koju su oba benda objavila sve svoje albume.

Denis LOVROVIĆ

EB&HH prošle su godine za Dancing Bear i Dirty Old label, objavili vrhunski limited edition u tri boje LP »The Devil Stole My Record« na kojem se nalazi ukupno 13 pjesama odnosno 13 instrukcija kakav sirovi, pravi, čvrsti i sexy garage zvuk mora biti i zvučati. Od tih trinaest pjesama, 12 ih je original, a jedina obrada je ona garage rock institucije iz Finske, grupe The Flaming Sideburns.

Koncertni spektakl

Dakle, u subotu 9. prosinca Erotic Biljan and His Heretics publiku će dobro i kvalitetno zagrijati za ono što što će uslijediti nakon – za koncert Kojota koji su najavili pravi koncertni spektakl, vrhunski VJ-ing, impozantnu scenografiju, dobar zvuk, izvodit će svoje najveće hitove »Hodala je pola metra iznad zemlje«, »Razuzdan i lud« na kojoj će i ovoga puta gostovati jedan od najboljih usno-harmonikaša u zemlji Igor Djeke (Disciplin A Kitschme), »Halucinacija«, »Sto milja«, »Izgubljen u svemiru«, »Moćan san«, te tri nove pjesme, jedna za sada bez naslova te dva nova singla »Mi ne pripadamo tu« i »Nova riječ« za koju upravo sada gledamo premijeru. Video je režirao izvrstan mladi redatelj Dalibor Barić.

Uz sve to na dan koncerta u prodaju će za najzagrijanije i najbrže fanove biti pušteno tek 100 komada trostrukog boxseta »Dragocjeno Raskošno Blistavo«. U to luksuzno, lijepo dizajnirano izdanje, bit će zapakirana sva tri albuma plus neobjavljene snimke, a sve to popraćeno bogatom knjižicom s velikim brojem fotografija, tekstova i osvrta na rad grupe Kojoti. Boxset će nakon koncerta, od ponedjeljka 11. prosnica biti pušten u regularnu prodaju u Dancing Bear CD shopove.

Ulaznice

Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 60 kn u pretprodaji, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 80 kn.

Komentari

komentara