Prva suradnja hvaljene grupe Chui i riječkog kantautora Borisa Štoka rezultirala je pjesmom »Pogledaj«, malim glazbenim remek-djelom u trajanju od gotovo 8 minuta.

Uz originalnu, napravljena je i radioedit verzija od 4:43 minute koja će biti prihvatljivija za emitiranje u eteru radiopostaja. Pjesmu prati animirani videospot u trajanju od gotovo osam minuta čiji je autor Dalibor Barić.

– Bili smo sretni kad nam se javio Boris da napravimo nešto skupa. Pratio sam njegov rad u grupi Quasarr i jedna od njihovih najdražih pjesama mi je bila »Arpeggio« pa sam uvod u »Pogledaj« napravio i kao neku posvetu bivšem Borisovom bendu. Kako je Boris krenuo dalje u solovode, tako je i nastavak pjesme otišao u skroz novom smjeru. I eto je u gotovo osam minuta, pravo glazbeno putovanje kojem je Dalibor kroz spot dao još jednu novu dimenziju. To je postao film, rekao je Toni Starešinić, alfa i omega benda Chui, a Boris Štok dodao:

– Jako me veseli suradnja s Chui, odmah smo kliknuli na prvu! Uvijek je dobro izaći malo iz svojih navika rada i pustiti da te kreacija vodi. Nije bitan žanr već muzikalnost! Nisam dugo tražio melodiju i tekst, ušao sam u studio, krenuo snimati vokale i sve je bilo gotovo za sat, dva! Pjesma je eklektična, puna emocija, dinamike… Osam minuta, genijalno.

 

Komentari

komentara