Jedinstven spoj kulture 1940-ih, 50-ih i 60-ih godina, razdoblja bogatog odličnom glazbom, modom, filmom, umjetnošću, plesom i dizajnom – najkraći je opis prvog Vintage Zagreb Festivala što će se u samom centru metropole, u Cesarčevoj ulici, održavati od 5. do 19. rujna.

Zagrebački odgovor na veliki broj sličnih festivala koji su posljednjih godina pokrenuti diljem Europe pa i svijeta zasigurno će oduševiti ljubitelje retro kulture.

– Sredinom prošlog stoljeća stil je bio jako važan, kako u modnom smislu, tako i u glazbenom i filmskom. Vintage festival predstavit će čitav niz umjetnika koji njeguju stilove tog razdoblja i retro kulturu, a svi zajedno će pokušati dočarati posjetiteljima što je to toliko privlačno u 40-im, 50-im i 60-im godinama, otkrio je idejni začetnik festivala Tomo Ricov dodavši kako će posjetitelji moći uživati u pravom malom vintage vremeoplovu kojih će ih vratiti u vrijeme stila.

Izložbe starih automobila i motora, retro namještaj, ručno izrađeni bicikli iz SentiMental Bikesa, prodaja starih gramofonskih ploča, plesne radionice ekipe Back to Swing, tečajevi šminkanja i izrade frizura, usluge retro brijačnice, modne revije na kojima će se hrvatski dizajneri predstaviti kreacije inspirirane modom 40-ih, 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća – sve to očekuje Zagrepčane početkom rujna. Posjetitelji će se moći zabaviti i na hula hoop natjecanju, fotkati se u »photo boothu« i isprobati razne delicije u gastro kutku. Za glazbeni dio Vintage festivala angažirani su bendovi i DJ-evi među kojima su B and the Bops, Swingersi, DJ Gogo, DJ Robert Mareković, DJ Bronco te Johnny and his Rockin’ Tunes.

Ideju da centar Zagreba u rujnu dobije retro »štih« s veseljem su dočekali i u Turističkoj zajednici grada Zagreba.

Komentari

komentara