Tvornica kulture najavila je danas na tiskovnoj konferenciji plan svoje koncertne sezone do kraja ove godine, a ukupno će se održati najmanje impresivnih 40 koncerata. S tim da je Sanjin Đukić, jedan od govornika, najavio da će biti zasigurno još dva nenajavljena koncerta stranih izvođača, a koji su trenutno u završnom stadiju pregovora.

Bit će tu za svakoga ponešto, bar za one koji prate modernu urbanu glazbu, rock’n’roll i srodne smjerove. Od domaćih uspješnih bendova za najaviti je povratak Urbana & 4 u Tvornicu nakon nekoliko godina pauze, a održati će dva koncerta u prosincu. M.O.R.T., sinjski bend koji postaje sve poznatiji na ovim prostorima također je na programu, i to već 7. listopada.

Foto Milica Czerny Urban

Na svoje će doći i hip-hoperi, jer je predviđen i koncert Generala Wooa, jednog od skoro pa legendi tog smjera glazbe u Hrvatskoj. Za Noć vještica pripremljen je svojevrsni moderno-retro spektakl, s Krešom&Žuvijem kao jednim, a Kuzmom&Shaka Zuluom kao drugim izvođačima. Detour će proslaviti 10 godina svog postojanja u ovom razdoblju, a oni skloni nostalgiji će imati priliku poslušati i grupu drugi način. Po prvi put će samostalni koncert u Tvornici imati i natali Dizdar.

 

Luka Nižetić

Što se tiče regije, prije svega treba najaviti “Sjećanje na Mladena Mladenovića – Kao da je i dalje tu”, projekt u kojem uz izvedbu tribute benda će se predstaviti i stare neobjavljene snimke, isječci sa starih koncerata, a sve je predviđeno kao višegodišnji program slavljenja EKV-a, koji će se nakon Zagreba seliti i u druge gradove. To je na rasporedu već 23. rujna. U ova tri mjeseca će nastupiti i dvije kultne grupe, Cane sa svojim Partibrejkersima te Gile s Električnim orgazmom. Ali to nije sve: 21. listopada dolazi i Zoran Predin s Lačnim Franzom. Svoju publiku zasigurno će naći i Atheist Rap i Repetitor.

Roni BRMALJ

Što se tiče stranih izvođača, autoru ovih redaka najzanimljiviji je dolazak Skye i Ross, kako bi se to moderno reklo “voice & pencil of Morcheeba”. Pjevačica i polovica autorskog djela nastavili su raditi glazbu na tragu Morcheebe, a u Tvornici su 26. studenog. I pobornici metala će imati svoje trenutke u ovom koncertnom prostoru. Max i Iggor Cavalera dolaze 12. studenog održati koncert na turneji “Back to Roots”. Poznavateljima metala sve je jasno – bratski pokretački tandem kultne Sepulture izvodit će stvari s albuma Roots. A 17 dana nakon njih svira još jedno ime koje je poznato svim poznavateljima ovog smjera glazbe – Amon Amarth. Za preporuku ljudima svakako treba spomenuti i 3. prosinca i nastup Basecampa, nashvillskog benda koji je i6zgradio jedan čudan miks elektra i r’n’b-a.  

Komentari

komentara