U distribucijskoj mreži i ponudi PDV-a odnedavno se nalazi i Glitterbeat Records, višestruko nagrađivana diskografska kuća u vlasništvu Chrisa Eckmana i Petera Webera.

Eckman je kao glazbenik svirao s mnogobrojnim bendovima te producirao razne albume. Prije svega bio je lider The Walkabouts te surađivao s Willard Grant Conspiracy, Tosca i The Bambi Molesters.

Glitterbeat je specijaliziran za vibrantne globalne zvukove Afrike i šire. Izvođači koji izdaju svoje materijale za ovu etiketu su kulturološki predani i nadasve suvremeni u tome što rade. Katalog njihovih izdanja se stalno širi te uključuje imena poput tuareških rockera Tamikrest, Afro Haitian Experimental Orchestra poznatog bubnjara Tony Allena, aktivistice/pjevačice Azize Brahim, kao i Noura Mint Seymali, King Ayisoba, brazilskog deseteročlanog sastava Bixiga 70, afro-futurista Fofoulah, dub-folk fuzionista Dirtmusic, M.A.K.U. Soundsystem te meksičkih Sonido Gallo Negro. Nedavno su pridodali i nova imena: Damir Imamović’s Sevdah Takht, Baba Zula, Bargou 08, Gaye Su Akyol i Ifriqiyya Electrique.
Kao izdavač primarno world music glazbe, Glitterbeat je tri godine zaredom – 2014., 2015. i 2016. – osvajao World Music Expo nagradu za najbolju diskografsku kuću. Vinilna i CD izdanja etikete Glitterbeat dostupni su u dućanu ploča PDV, putem web dućana kao i u dućanima ploča diljem Hrvatske.

Komentari

komentara