Četvrta sezona kvartovske manifestacije Vežičke ljetne noći: Riječka zvečka započela je preksinoć odličnim koncertom grupe Let 3. Posve miran park na Podvežici u četvrtak je navečer pretvoren u okupljalište vesele publike koja je s nestrpljenjem čekala poznatu rock skupinu, ujedno i simbol Rijeke, Let 3.

Riječ je o prvorazrednoj rock atrakciji čiji izuzetni tekstovi i scenski nastup ne mogu publiku održati ravnodušnom. Prvorazredni riječki rock bend ostavio je publiku bez daha poznatim, naizgled bizarnim tekstovima koji kriju originalnu umjetničku vrijednost i zajedno sa scenskom izvedbom prave savršenstvo glazbeno-scenskog nastupa vraćajući fanovima osmijeh na lice. Koncert je otvoren pjesmom »Prdni majko« koja je zaslužila glasni aplauz publike. Izvedene su također i pjesme »Kurcem u čelo«, »Riječke pičke«, »Droga« i mnoge druge jednako upečatljivih naziva koje su stvorile pozitivnu i toplu atmosferu za mlade i stare posjetitelje željne zabave u sparnoj ljetnoj večeri.

– Večerašnji koncert je jedan od koncerata za vrhunsku zabavu i veselje naroda Vežice i okolice. Kao što sama riječ kaže, Riječka zvečka znači da treseš zvečku da bi šuškala, a kad nešto zveči i šuška, onda to vuče na ples kao mala djeca kad se zabavljaju zvečkom, a tako se i publika zabavljala s Letom 3. Ljudi su toliko plesali da će ubrzo morati otići na Hitnu pomoć provjeriti noge. Konekciju s publikom ostvarujem tako što bacim udicu i onda za koga se zakači, vučemo. Moj glazbeni uzor je Rick Wakeman, a glazba je moj život, rekao nam je Damir Martinović Mrle, popularni basist popularnog riječkog benda.

Prvi koncert Leta 3 u parku pored crkve na Donjoj Vežici bio je fantastično posjećen. Među mnogobrojnom publikom svih generacija bio je i Domagoj Uršić Dog, riječki DJ i vrsni poznavatelj glazbe, koji nam je rekao da se veseli svakom nastupu Leta 3.

– Uvijek ih popratim kada su u blizini. Njihova je glazba zanimljiva, energični su i imaju odličan kontakt s publikom. Njihove su mi omiljene pjesme »Sam u vodi«, »Vjeran pas«, »Nafta«. U glazbi kombiniraju dosta toga, pogotovo u zadnje vrijeme. Pjesme me ispunjuju veseljem i nakon nastupa odlazim kući sretan, zaključio je Dog.

Komentari

komentara