Otvorena predstavljanjem debitantskog romana »Troslojne posteljine« riječke književnice Dunje Matić, trodijelna umjetnička večer održana u subotu navečer u OKC-u Palach bila je prava poslastica za sve poštovatelje i sudionike riječke književno-glazbene scene.

Glazbeni dio programa započeo je premijernim nastupom novog riječkog kantautora Marka Rogića koji djeluje pod imenom White on White, koji je na koncertu imao ulogu gosta, odnosno »predgrupe« glavnim zvijezdama večeri, grupi My Buddy Moose.

Za razliku od drugih »predgrupa« čije svirke u sličnim okolnostima najčešće prođu nezapaženo, WoW je već na svojem prvom javnom nastupu pokazao da ima mnogobrojnu publiku po čijim se oduševljenim reakcijama u subotu navečer moglo zaključiti samo jedno: riječka je glazbena scena dobila novu zvijezdu.

White on White u Palachu se predstavio materijalom koji će se naći na njegovom debitantskom albumu »Out of nowhere« nedavno najavljenom singlom »Mirage«. Instrumentalnu podršku pružili su članovi njegovog pratećeg benda, izvrsni Darko Terlević na gitari, Radoslav Tičić Paf na basu i Edin Botić na bubnju.

Trostruka promocija u klubu u Kružnoj vrhunac je imala nastupom riječke grupe My Buddy Moose. Riječki kauboji, miljenici domaće i regionalne underground scene, nastup u Palachu primarno su iskoristili za predstavljanje materijala s nedavno objavljenog četvrtog nosača zvuka »IV« koji je najavljen singlovima »My People«, »The Second Best« i »Terrible Place«. Na repertoaru su im se našle i stare stvari, poput pjesama s debitantskog albuma My Buddy Moose iz 2006. godine koji je riječku promociju imao na istoj pozornici kao i njihov novi album, kao i pjesme s drugog i trećeg albuma »Wonderful Feeling Of Emptiness« i »Shine! Shine! Shine!«.

Album »IV« kritika je ocijenila odličnim, a riječki su se losovi preksinoć potrudili da izvrsnom svirkom peticu za nastup dobiju i od svojih obožavatelja.

Ištvanu Široli, Luki Benčiću, Jasminu Đečeviću i Matku Botiću na pozornici se u nekoliko pjesama pridružio i dugogodišnji prijatelj benda, gitarist sisačke grupe The Bambi Molesters Dalibor Pavičić. Koncert je zaključen nakon drugog bisa u kojem su otpjevali jednu od starijih uspješnica, »Scary feeling«. Srećom, preksinoć u Palachu nije bilo mjesta ni potrebe za »scary« osjećaje.

Upravo suprotno, rasprodan koncertni spektakl koji je došao podržati velik broj ljubitelja i sudionika riječkog rock kruga, može buditi samo osjećaje sreće i zadovoljstva.

 

Komentari

komentara