Glazbeno-društveno događanje radija Yammat FM, popularno Yammatovo, u subotu navečer je ugostilo švedsku pop skupinu The Cardigans, čiji je nastup u zagrebačkoj Kući za ljude i umjetnost Laubi bio ujedno i jedan od najgledanijih live stream događaja ove subote u svijetu, priopćili su organizatori.


»Treću godinu zaredom, radio Yammat FM organizirao je glazbeno-društveni događaj sezone za koji se tražila pozivnica više. Prvi put u Zagrebu, ali i u Hrvatskoj, pred oduševljenom su publikom zasvirali švedski The Cardigansi, jedna od najznačajnijih pop grupa u posljednjih 25 godina«, naveli su organizatori.
Nastup opisan kao »nezamisliv spektakl zaogrnut toplim i mekim skandinavskim pop-melodijama«, The Cardigansi su započeli hitom »Erase and Rewind«, a nastavili s »Live and Learn«, »You’re the Storm«, »For What is Worth«, »For the Boys«, »Lovefool«, »My Favourite Game«, do završne »3:45 – No Sleep«.
Trećem izdanju Yammatova nazočile su brojne poznate ličnosti kulturne, društvene, glazbene i političke scene, među kojima i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.
Rekordan broj ljudi događanje je pratio putem live streama na stranici yammatovo.com, te je prema statistici s livestream.com, Yammatovo 3 bilo jedan od najgledanijih događaja ove subote u svijetu.
»Nakon nezaboravnog prvog Yammatova s Marcom Almondom, prošlogodišnjeg izvrsnog Yammatova 2 s grupom ABC i oscarovkom Anne Dudley, te trećeg s The Cardigans, teško da se ne može zapitati – što to sprema Yammatovo 4?«, poručuju organizatori.

Komentari

komentara