Još jedna godina Ri Rock Festivala udružit će mnoge aktere alternativne scene i tako pružiti za svakoga po nešto. Jedan od najdugovječnijih festivala u Europi u 39. izdanju vjernoj će publici ponuditi raznolik program za mlade i one starije.

U čak pet dana programa bit će održani koncerti, natjecanje demo bendova, radionice, prezentacije, Jam Session, natjecanja u fotografiji i slušaonice.

Sve započinje 5. prosinca koncertom članova Udruge LP Rock i proslavom Dana riječkog rocka koji se obilježava na datum kada je 1957. u Rijeci otvoren Husar, prvi disco klub u bivšoj državi. Povodom ovog dana Udruga LP Rock u OKC-u Palach održat će počasni koncert s više od 12 bendova »starijih« rokera riječke scene, uz besplatan ulaz i prijenos uživo.

Dan kasnije u organizaciji Udruge Ri Rock bit će održana Ri Rock Klinika, radionica na koju su pozvani svi bendovi i glazbenici koji žele saznati više i pospješiti rad svog benda te postaviti pitanja koja ih zanimaju, a ulaz je naravno besplatan.

Četvrtak, 7. prosinca rezerviran je za Jam Session i prezentaciju glazbenog centra Art Of Music u sklopu koje će gitarist Marko Sedlak predstaviti 15 električnih Ibanez gitara. Nakon prezentacije bit će održan Jam Session na koji se pozivaju glazbenici da ponesu svoj instrument, zasviraju s kolegama i komuniciraju na nekom drugom jeziku.

U petak 8. prosinca bit će održana prva natjecateljska večer 39. Ri Rocka i nastup gostujućih bendova. Dan kasnije na rasporedu je druga večer koncertnog natjecanje demo bendova iz Primorsko-goranske i Istarske županije koja će završiti proglašenjem tri najbolja benda koje očekuju i različite bogate nagrade.

Na pozornici bini u OKC Palach uz natjecateljske bendove nastupit će i gosti festivala. Bit će to: poznati mostarski bend Zoster, legendarni zagrebački punkeri Motus, hrvatski metal velikani Narednik Lobanja i Vod Smrti te izvanredni i jedinstveni jazz/rock/D’N’B/electro/fusion bend Chui. Najavljene su i slušaonice, tj. Glazbeni bućkuriš pobjednika Borbe Selektora. Nakon koncertnog programa 8. i 9. prosinca, Sun Matt i Izet Medošević Makjaveli odradit će bućkuriš raznih glazbenih žanrova i tako rasplesati cijeli Ri Rock.

O najboljima na 39. Ri Rocku odlučivat će publika i žiri u kojem će biti predstavnik sponzora Glazbenog centra Art Of Music Luka Petrović, voditelj i glazbenik Robert Jovanović, član pobjedničkog benda Ri Rocka, grupe Neglected, Borna Lončarić, tonac festivala i DJ Sebastijan Tomažin te predsjednik Udruge Ri Rock Nikola Jovanović.

Počele prijave za Ri Rock

Kao i prethodnih godina Udruga Ri Rock poziva autorske bendove s područja Primorsko-goranske i Istarske županije da se prijave za nastup i predstave svoj rad u 20 minuta. Prijave su otvorene do 24. studenog, a bendovi se mogu prijaviti na poveznici koju je moguće pronaći na Facebook i web-stranici udruge. Uz opis benda i tehničke specifikacije potrebno je priložiti i dvije autorske pjesme. Na bendovima je da pokažu što znaju, svirajući isključivo autorske pjesme. Za prva tri mjesta osigurane su raznolike i bogate nagrade te titula pobjednika 39. Ri Rock Festivala.

Ulaznice, majice, štand…

Ulaznice i majice za ovogodišnji Ri Rock Festival mogu se nabaviti u pretprodaji na Ri Rock štandu koji će se nalaziti na Korzu od 4. do 9. prosinca te na ulazu u Palach na dane festivala. Cijena ulaznice za prvi i drugi dan festivala iznosit će 25 kn u pretprodaji te 35 kn na dane festivala. Cijena za festivalsku kartu iznosit će 40 kn u pretprodaji te 50 kn na dane festivala. U ponudi će se biti i Ri Rock Paket po cijeni od 100 kn, a sadrži Ri Rock majicu, plakat, te ulaznicu za 2. i 3. dan.

Fotonatječaj

U sklopu 39. Ri Rock festivala, Udruga Ri Rock u suradnji s AFK Palach organizira tematski fotonatječaj.

– Došlo je vrijeme da osvježimo stalni postav treće prostorije u Palachu pa sve prijavljene fotografije moraju biti snimljene u klubu ili oko njega, neovisno o datumu nastanka. Svi zainteresirani mogu poslati do 10 fotografija u najvišoj mogućoj rezoluciji putem wetransfer.com na foto.natjecaj@palach.hr, uz osobne podatke. Natječaj je otvoren do ponoći 26. studenog. Izabrane fotografije bit će postavljene u trećoj prostoriji na prvi dan festivala, poručuju organizatori.

 

Komentari

komentara