Reflektor, novi zagrebački boutique festival, održat će se 3. i 4. lipnja na platou Tuškanac, u samom centru grada. U petak 3. lipnja nastupit će dvije sjajne kantautorice, Anna Calvi i Lovely Quinces te nova electro pop atrakcija Side Project. Subotnji line up sačinjavaju alter rock duo Blood Red Shoes i riječki Jonathan.

S predznakom »art and music festivala« kompletan program Reflektora bit će obogaćen brojnim popratnim sadržajima – izložbama, književnim večerima, predstavama i klupskim after programima.
Svirka Anne Calvi na Reflektoru bit će premijeran nastup ove fantastične britanske kantautorice u Zagrebu (dosad je kod nas nastupala samo na Terraneu). Anna Calvi na popisu izdanja ima dva albuma, »Anna Calvi« iz 2011. i »One Breath« iz 2013, oba nominirana za najprestižniju otočku glazbenu nagradu, Mercury Awards te odličan EP »Strange Weather« iz 2014. na kojem je obradila izvođače poput Davida Bowiea, FKA Twigs ili grupe Suicide. Godine 2015. Anna je snimila pjesmu »The Heart Of You« za potrebe filma »Trilogija različita: Pobunjena« koju je producirao Adrian Utley iz Portisheada, a početkom ove godine dodala je jednu numeru za »Strung Out in Heaven, a David Bowie covers EP«.

U protekle dvije sezone jako puno toga se izdešavalo u karijeri Lovely Quinces, od objave dva izuzetno zapažena EP-a, »No Room For Us« I »Meet Me In Moscow, Part One« preko otvaranja za Tame Impalu i Morcheebu, rasprodanih klubova u Hrvatskoj, regiji i Europi do prekooceanskih izleta na SXSW, u New York, Chicago i Toronto. Ponajveća priznanja došla su kad je s grupom Giant Sand odsvirala (kao predizvođač izvodeći nekoliko svojih pjesama te kao prateći vokal u GS setu) europsku turneju u kojoj se istaknuo sjajan nastup na Primavera Sound festivalu u Barceloni pred gotovo 5.000 ljudi. Odmah nakon te serije uslijedila je ona s Thurston Moore Bandom gdje je kao predizvođačica zasvirala na četiri koncerta. Nakon svega, aktualan EP »Meet Me In Moscow, Part One« nomiran je za Europski nezavisni album godine biran od strane Impale.

Nakon uspješne promocije debitantskog albuma »Things Which No One Else Should Know About«, Side Project će nastupiti na Reflektoru gdje će kombinacija synthova i električne gitare odlično zaokružiti njihov graveyard-pop potpis. Za Side Project sve je počelo s obradama bendova kao što su Depeche Mode, Muse i Texasa, a debi izdanje dobio je iznimn pohvale domaćih medija.

Blood Red Shoes su alter punk rock band  iz Brigtona kojeg čine prekrasna Laura-Mary Carter (gitara, vocal) i Steven Ansell (bubnjevi, vocal), energičan duo čija dva zagrebačka koncerta su mediji uvrštavali među najbolje tih sezona. Karizmatična Laurina pojava i čvrsto Steveovo bubnjanje svrstava BRS rame uz rame sa sličnim žensko-muškim kombinacijama poput The White Stripesa ili Handsome Fursa, a s gotovo 200 dana godišnje provedenih na turnejama nije niti čudo da su iznimno dojmljiva rock’n’roll mašina.
Bend iza sebe ima 4 studijska albuma, »Box of Secrets«, »Fire Like This«, »In Time to Voices« i »Blood Red Shoes«,  te kompilaciju raritetnih snimaka »Tied At The Wrist«. U 2016. fokus će im biti finiširanje novih pjesama, uz samo nekoliko probranih nastupa među kojima je i onaj na Reflektor festivalu.

Nastup Jonathana na Reflektoru idealno će se poklopiti s objavom njihovog novog materijala koji će, sad je to sigurno, izaći u formi dva mini albuma. Prvo izdanje planirano je upravo za lipanj, neposredno nakon svirke na novom zagrebačkom festivalu.
U prodaji su dnevne i festivalske ulaznice. Dnevne za 3. lipnja u pretprodaji iznose 110 kuna, a na dan koncerta 130 kuna. Dnevne za 4. lipnja u pretprodaji iznose 60 kuna, a na dan koncerta 80 kuna. Festivalske ulaznice (za oba dana) u pretprodaji iznose 140 kuna, a na dan koncerta 160 kuna.

Komentari

komentara