Šalata, omiljeni zagrebački koncertni prostor, u ponedjeljak 13. i utorak 14. srpnja ugostit će velikane svjetske rock i electro scene – Billyja Idola i grupu Faithless.

Britanska rock legenda Billy Idol predvodnik je izvođača prvog dana Zagreb Callinga. Glazbena ikona čija karijera traje više od tri desetljeća poznata je po bezvremenskim hitovima kao što je »Cradle Of Love«, »Dancing With Myself«, »White Wedding«, »Rebel Yell«, »Eyes Without A Face« i drugi.

Na prvi Zagreb Calling Billy Idol dolazi u sklopu velike europske turneje koja prati njegov aktualni album »Kings And Queens Of The Underground«. Slavni glazbenik pozornicu na Šalati podijelit će s regionalnim legendama – beogradskom grupom Partibrejkersi i zagrebačkom grupom Psihomodo Pop.

Ulogu headlinera drugog dana imat će britanska grupa Faithless, jedno od najvećih imena elektroničke glazbe u protekla dva desetljeća koja je obilježila hitovima kao što je »Insomnia«, »God Is a DJ«, »We Come 1«, »One Step Too Far«, »Muhammad Ali«, »Mass Destruction«, »I Want More«, »Miss U Less«, »See U More« i drugi. U Zagreb se vraćaju četiri godine nakon odličnog nastupa u Domu sportova i u sklopu velike turneje kojom obilježavaju 20 godina karijere. Bend se ujedno vraća na svjetsku scenu albumom remikseva pod imenom »Faithless 2.0«. Publici u Zagrebu predstavit će se live nastupom u punoj koncertnoj postavi koja će zasigurno rasplesati prvi Zagreb Calling. Domaću scenu na drugom će danu festivala predstavljati grupe Nipplepeople i Detour.

U prodaji su dnevne ulaznice za festival (za svaki dan posebno) po cijeni od 229 kuna. Taj iznos ostaje do dva dana prije koncerata kad se cijena penje na 249 kuna. U ponudi se nalaze i dnevne VIP ulaznice po cijeni od 350 kuna.

Komentari

komentara