Domaće snage koje će nastupiti na festivalu Zagreb Calling na Šalati izbacile su unatrag nekoliko dana nove singlove.

Tajanstveni zagrebački electro-pop duo Nipplepeople objavio je novi singl “Balkan Express”, koji će se naći na Yammat FM kompilaciji, planiranoj za rujan. Na njoj će izaći još Ivana Rushaidat & Rakete, Miki Solus, Das Wegas, Valentino Bošković i mnogi drugi.

Nipplepeople će zajedno s headlinerima Faithles pozornicu podijeliti 14. srpnja, a isti dan nastupa i Detour, koji također ima novi singl. Radi se o pjesmi “Ujutro”, osmoj već po redu izdvojenoj s hit albuma “A što ak’ ja”.

– ‘Ujutro’ na jednostavan način govori o čaroliji jutra kao sinonimu novog početka i o uvijek istoj neizvjesnosti i pitanju ‘što nosi novi dan’, ali s pozitivnom i motivacijskom porukom. Skladba se u glazbenom smislu dodiruje bossa nove, što se najviše čita u ritam-sekciji pjesme i sjajnom solu na trubi Andreja Jakuša, naglašene je plesne ritmike, optimistična i idealna je za nadolazeće vrijeme – rekao je autor pjesme i aranžmana te član benda Nenad Borgudan.

Pjesma “Supstance” peti je singl s albuma “Čiribu čiriba” Psihomodo Popa, koji na Šalati nastupa 13. srpnja. Za pjesmu je napravljen i spot.

– Nakon trilogije Donna, Bejbi, Ona ludo pati, Gonzo nam je napravio i novi spot za ‘Supstance’ koji je vrlo simpatičan, ima malo ono istočnjačke furke, koristili smo i stare američke filmiće iz pedesetih i vadili sekvence iz toga, i to je sve Gonzo fino uobličio u jedan onako baš lepi, duhovni spot grupe Psihomodo Pop – izjavio je povodom premijere Davor Gobac.

Komentari

komentara