Za kraj ovoljetnog izdanja Festivala jazz i eksperimentalne glazbe Štikla u beach baru Morski Prasac na Kantridi koncert će održati iskusna ekipa okupljena oko projekta Wind Factory – Razz & Mikuljan Wind Factory kojeg čine Robert Mikuljan na trubi, Dorjan Cuculić na klavijaturama, Rajko Ergić na bubnju, te Denis Razumović Razz na saksofonu. Koncert je najavljen u 22 sata, a ulaz je slobodan.


– Ove godine održali smo u sklopu festivala deset koncerata i predstavili riječkoj publici nekoliko izvrsnih glazbenika i glazbenih projekata. Četvrtu po redu »Štiklu« vodio je proslavljeni jazz saksofonist Denis Razumović Razz, a osmišljena je kao festival koji promovira riječku i liburnijsku jazz scenu na način da istaknuti jazz glazbenici i jazz promotori našeg kraja osmišljavaju i vode njezin program. Do ovog ljeta su to redom bili Zoran Majstorović, Sonir Srdoč i Darko Jurković-Charlie, naglasio je Damir Čargonja Čarli, inicijator i voditelj projekta Kantrida FKK 2020, naglašavajući kako su svi programi Štikle samofinancirani.

 

 VEDRAN KARUZA

Štikla je od ove godine sastavni dio programa projekta Kantrida FKK 2020. Projektom Kantrida FKK 2020 (Kantrida europski kvart kulture 2020.) se pokušava potaknuti samostalne inicijative i veću uključenost lokalnih zajednica i pojedinaca u projekt Rijeka EPK 2020 na primjeru kvartova Kantrida i Bivio.

Komentari

komentara