Crowdfunding kampanja za izdavanje knjige o klubu Močvara i organizaciji URK koja ga vodi je uspješno završena – u mjesec dana prikupljeno je više od  7.000 dolara.

– Uspjeli smo prikupiti potreban iznos, čak i nešto više od toga – 7.944 $ neophodnih za skupi tisak knjige.  Izdavanje knjige je donirala 201 osoba uglavnom iz Hrvatske, ali i iz mnogih drugih zemalja kao što su Njemačka, Austrija, S.A.D., Armenija, Slovenija, Irska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Nizozemska…  U ovih intenzivnih mjesec dana koliko je kampanja trajala imali smo zaista ogromnu podršku sa svih strana – od starih i novih suradnika, naše mnogobrojne publike, svih medija, i  marketinške agencije Brodoto koji su nas savjetovali i otkrili tajne i čari uspješnog crowdfundinga, otkrivaju iz URK-a.
Kampanja na stranici indiegogo.com imala je više od 9.000 posjeta. Podržavatelji su svojim uplatama osigurali bogate nagrade – pored knjige s bookmarkom i single pločom od Mancea tu su i raritetna knjiga »5 godina Močvare« iz 2004. godine, veliki plakat Igora Hofbauera s motivom omota knjige, godišnji ulaz u Močvaru,…
– Jako smo uzbuđeni zbog fantastičnih rezultata ove naše prve crowdfunding kampanje, koja će nas motivirati i za sljedeće slične projekte od kojih već sada najavljujemo izdavanje 5. albuma grupe Šumski, zaključuju.
Ideja knjige je predstavitio specifičnost organizacije koja je u protekle 22 godine ostavila doista jak trag u kulturnom životu Zagreba, a i šire. Iako u površnoj percepciji funkcionira kao glazbeni klub, Močvara i URK su puno više od toga, a ova knjiga će pokušati predstaviti taj raznolik i ponekad pomalo skriven svijet.
Iako je kampanja službeno gotova još je uvijek moguće osigurati svoj primjerak knjige na linku www.bit.ly/mochvara.

Komentari

komentara