Britanski indie trio Fink vraća se u Lijepu Našu – 12. listopada u sklopu projekta Začarana Močvara predstavit će novi nosač zvuka o kojem se detalji još ne znaju.


Grupu predvodi Fin Greenall, rođeni Englez odrastao u Bristolu, koji svoju višeslojnu, zanimljivu i bogatu glazbenu karijeru gradi od početka 90-ih godina prošlog stoljeća, vodeći se instinktom i ljubavi prema glazbi, bez ograničenja u žanrovima, koristeći bogato iskustvo stečeno kroz rad u raznim segmentima glazbene industrije. Zadnjih 10 godina Greenall je frontman i duša inspirirajućeg tročlanog benda Fink koji uz njega, na vokalu i akustičnoj gitari, čine: Tim Thornton (bas gitara) i Guy Whittaker (bubnjevi). Kvaliteta koju nosi glazba Finka leži u snažnom kantautorskom izričaju prepunom iskrenih emocija pretočenog u rock/blues glazbu nepretencioznih modernih aranžmana. Glazba Finka podjednako će zadovoljiti ljubitelje rock glazbe tradicionalnog kantautorskog izričaja i mlađe naraštaje koji teže modernijim ritmovima i atmosferom.
Pred zagrebačkom publikom prošli su put nastupili na rasprodanom koncertom u veljači 2015. godine. Novi album čiji se detalji još skrivaju, bit će objavljen uoči turneje, a koliko je Finku u dobrom sjećanju ostao prvi zagrebački koncert, vjerojatno najbolje potvrđuje činjenica da je sam Greenall kod agenta inzistirao da Zagreb uključi već u prvom ciklusu turneje kojom će taj isti album promovirati.
Ulaznice po promotivnoj cijeni od 80 kn moguće je kupiti od ponedjeljka, 6. veljače, u Dirty Old Shopu i Rockmarku u Zagrebu te u njihovim web-shopovima. Od 20. veljače cijena će im biti 100 kn, a na ulazu kluba na dan koncerta 120 kuna.

Komentari

komentara