Dok su domaćoj publici sad već dobro poznati Merchandise na kratkoj pauzi, između snimanja novog albuma i turneje, članovi se bave svojim side projektima.

Gitarist David Vassalotti je izdao samostalan studijski album »Broken Rope«, čiju naslovnicu krasi fotografija uslikana 2015. godine u Šibeniku na SuperUho Festivalu, a frontman Carson Cox, zajedno s Marcom Rapisardom (La Piovra, Sgurd, Archaic) tvori post-punk hardcore dvojac Death Index, čiji je album »Death Index« objavljen u veljači ove godine za Deathwish Inc. diskografsku kuću.
Album je sniman u Tampi i Palermu, dovršen u Berlinu, pjesme su kratke i žestoke, puno sličnije ranim art punk albumima Merchandisea, a zalaze u sfere hardcorea i noisea. Album obavija mračna atmosfera koju režu oštri gitarski tonovi i monstruozni bubnjarski reverb dajući mu gotovo primordijalan zvuk. Gotovo je nemoguće kroz 10 pjesama, ukupnog trajanja 25 minuta, čuti da u bendu sviraju dva, a ne četiri ili više članova.
Death Index kratku turneju počeli su 23. travnja na američkom kontinentu, u Montrealu, a završavaju 28. svibnja baš u Močvari.
Upad u pretprodaji: 45 kuna, na dan događanja na blagajni kluba  60 kuna.

Komentari

komentara