U svim mogućim svjetskim anketama britanska pjevačica Adele proglašena je za glazbenu ženu 2015. godine.

Njen uspjeh je tim veći jer nije uspjela, kao mnoge druge pjevačice, služeći se golotinjom u spotovima i na koncertima, te lascivnim provokativnim ponašananjem i izjavama, već samo neospornim glasovnim kvalitetama bez ijednog (PR) skandala i mrlje u karijeri.

Zato će njezin uspjeh biti i trajniji. Adele je trenutno najveća globalna ženska glazbena zvijezda. Najprodavanija je pjevačica ovog milenija, prva na mnogim svjetskim top ljestvicama među ostalima i na američkoj i britanskoj, najvažnijim top ljesticama na svijetu. Adele je u svojoj dosadašnjoj karijeri oborila mnoge rekorde. Njen najnoviji album »25« je u samo četiri tjedna od izdavanja prodan u čak 6 milijuna primjeraka. Adele je time uspjela nadmašiti američku pjevačicu Taylor Swift koja je prodala »samo« 5,7 milijuna primjeraka svog albuma »1989«. Međutim album »25« još uvijek treba dostići broj od jedanaest i pol milijuna prodanih primjeraka njenog starog albuma »21«.

ADELE u veljači kreće na europski dio svoje svjetske turneje, koja će trajati 15 tjedana. Od kraja veljače do sredine lipnja diljem Europe promovirati svoj aktualni album »25«. Koncerte će održati u Irskoj, Velikoj Britaniji, Norveškoj, Danskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Portugalu, Španjolskoj, Italiji, Nizozemskoj, Francuskoj i Belgiji. Europska turneja Adele počinje 29. veljače koncertom u Belfastu, a završava 13. lipnja u belgijskom Antwerpu. U većini gradova održat će dva koncerta, a od tridesetak koncerata nama su najbliža dva njena koncerta u veronskoj Areni 28. i 29. svibnja. Nakon europske turneje Adele ide na američki dio svjetske turneje, prve nakon četiri godine. Adelina američka turneja počinje 5. srpnja koncertom u St. Paulu u Minnesoti, nastavlja se duž cijelog kontinenta i završava u Mexico Cityju 15. studenoga. U nekim od najvećih gradova, kao što su Los Angeles i New York, planirala je po šest nastupa, ali mnogi misle da će ih naknadno biti dodano još. Za američku turneju ulaznice za svih 56 koncerata putem interneta su rasprodane u samo nekoliko minuta nakon puštanja u prodaju. Serveri »Ticketmastera« rušili su se pod navalom, mnogi fanovi su satima bijesno pokušavali kupiti karte, da bi na kraju saznali da su ostali kratkih rukava. Da stvar bude gora ulaznice su se odmah počele preprodavati. Na sajtovima kao što je StubHub prodaju se po nekoliko tisuća dolara jedna. Pišemo ovo kao upozorenje onima koji bi se za odlazak i kupovinu ulaznice za njena dva koncerta u veronskoj Areni htjeli odlučiti u zadnji trenutak.

LIJEPA pjevačica vrlo osebujnog i prepoznatljivog glasa, poznata po profinjenom izgledu, postaje malo po malo ikona stila sa svojom drugačijom osobnošću. Uspjela je unatoč debeljuškastom izgledu koji nije bio u skladu sa strogim pravilima showbusinessa. To je izvrstan dokaz ljepote njenog glasa. Jedino je s pravom kritizirana zbog svog (pomalo) staromodnog načina oblačenja.

Adele će nastupiti na dodjeli prestižnih Brit Awards nagrada 2016. godine. Adele je dobitnica deset nagrada Grammy, triju nagrada Brit Awards, četiri nagrade American Music Awards, Zlatnog globusa, Oscara (za pjesmu »Skyfall« iz istoimenog filma o Jamesu Bondu) i brojnih drugih glazbenih nagrada. Upućeni tvrde da bi u veljači mogla povećati svoju kolekciju Brit Awards. Na dodjeli Brit Awardsa će osim Adele nastupiti, koliko se zasad zna, »Coldplay« i Justin Bieber. Da bi pokazala koliko joj je stalo do glasa i dugovječne karijere Adele je nedavno prestala pušiti iako je godinama pušila 25 cigareta dnevno. Prekinula je s tom štetnom navikom i prešla na zdraviji način života. Pomisao da će umrijeti od bolesti koje pušenje može izazvati bila joj je dovoljna da prekine. Dodine 2011. godine bila je posve izgubila glas i imala operaciju glasnica, a doktori su joj rekli da mora prestati pušiti ili se suočiti s tim da mora završiti karijeru. Zato je 2014. godine krenula na terapije s hipnotizerkom Susan Hepburn kako bi zauvijek prekinula s tom ovisnošću i uspjela.

Adele je na svim naslovnim stranicama svjetskog tiska. Jedino je nikad nećete vidjeti na naslovnicama ili unutrašnjim stranicama tabloida jer im je zbog svog načina života i karijere bez ijednog skandala totalno nezanimljiva. Živi smireno sa svojim četrnaest godina starijim zaručnikom Simonom Koneckijem i njihovim sinčićem Angelom radi čijeg rođenja je bila napravila i trogodišnju pauzu u karijeri. Adele je rodila, izgubila podosta kilograma, ali ne i veličanstven glas koji će nas vjerujemo još dugo oduševljavati.

Komentari

komentara