Drugo mjesto na 39. Ri Rocku osvojio je Zenoth, riječki peteročlani melodični death metal sastav koji je nastao pod utjecajem Triviuma, Metallice, Pantere, Slipknota, Dethkloka.

Njihove pjesme obilježavaju snažni urlici te groovy zvuk, a osim toga na scenu dovode kombinaciju različitih metal podžanrova. Grupu čine Zlatko Štefančić (gitara), Marino Vinceković (vokal), Mateo Rožić (bubnjevi), Andrian Nimac (bas) i Dorian Bobesić (ritam gitara, back vokal). Nedavno su na Palachovoj pozornici predstavili svoje pjesme i privukli popriličan broj posjetitelja koji su urlali za više, a dobili su i pohvale starijih glazbenika.

– Drugim smo mjestom zadovoljni više nego što možemo priznati. Bilo je predobro, oduševljeni smo cijelim eventom, publikom, ekipom koja je bila tamo – svi su dali sve od sebe i stvarno je bilo vrh! Iako je vjerojatno svima želja nešto osvojiti, mi smo se na Ri Rock prijavili prvenstveno sa željom da pokažemo javnosti što radimo, što možemo, što želimo i za što, u neku ruku, živimo. Muzika nam je prioritet, svi uživamo u tome što radimo i time pokazujemo dio sebe. Ovo je mlad bend, djeluje od srpnja ove godine, ali smo u kratkom vremenu uspjeli nešto napraviti. Nagrade koje smo osvojili na Ri Rocku su odlične, svaka čast svima koji su ih osigurali. Sve su nagrade zaslužene, a organizatorima svaka čast, rekao je Dorian Bobesić dodavši kako ovu mladu grupu čine i mladi momci, studenti stari 18 i 19 godina.

– Neki od nas su prije Zenotha imali bendove ali više za gušt, ništa ozbiljno. Bubnjar je imao dva benda prije nas, kao i basist, on svira i u Exi. Što se tiče samog Ri Rocka, festival je super, sjajna stvar. Organizacija je odlična i gradu toga fali. Estrada je preuzela sve, a Rijeka je bila poznata kao grad rocka i mislim da je vrijeme da se to vrati. Podržavamo i Udrugu Ri Rock, neki od nas bili su na njihovim Ri Rock radionicama, a proteklog smo tjedna bili i na Ri rock klinici za bendove kako bismo čuli savjete iskusnijih kolega sa scene, dodao je Dorian.

Prvi nastup Zenoth je imao prije tri tjedna na eventu Zlo i crkni. Bilo im je super, a po reakcijama publike, zaključuju da se i onima koji su ih slušali svidjela glazba koju proizvode.

– Sviramo malo jači miks, ima tu death metala, melodičnog death metala, thrash metala… Sve smo to iskombinirali u svoj stil, u nešto što se nama sviđa. Radimo autorske stvari, planova imamo jako puno, a želja još i više. Nadamo se da ćemo kad tad svirati u svim kutcima Hrvatske, a i širom Europe. Dovršili smo EP, snimali smo ga doma u sobi i uskoro ga planiramo objaviti pa nakon toga počinjemo raditi novi album. Još nismo ugovarali nikakve nove nastupe. Planovi postoje, ali još nisu realizirani, zaključio je Dorian.

 

Komentari

komentara