Wintersplash, zimsko izdanje Seasplash festivala, počinje 20. veljače kada će u zagrebačkim klubovima Sirup i Medika nastupiti brojni nezavisni izvođači s electro-reggea-dub glazbene scene, priopćili su   organizatori.

Na zimskoj zabavi Seasplash festivala poznataoj kao Wintersplash prvi će nastupit  Egoless iz Zagreba koji u formi live dub acta koristi analogni mikser i efekte stvarajući unikatne verzije tijekom samog nastupa.
Najavljena  je i grupa Kali Fat Dub koju organizator predstavlja kao pustolove i verbalne slikare začarane postapokaliptičnom vizijom današnjice. U 2015. objavili su zapaženi i hvaljeni album Ringišpil iz Haada.
U centru Medika svirat će berlinski Braintheft koji, kako kažu, u svoj izričaj preizumaju brže i masivnije stilove poput dubstepa i D&B-a, a premda se poigravaju sa stilskim granicama, ostaju svoji.
Na Wintersplashu nastupit će zagrebački bend Bamwise dub koji od 2008. spaja sintetičke i akustične elemente u sirovi zvuk, s naglaskom na bubanj i bas po originalnom receptu dub reggae glazbe.
Organizatori su najavili i Bass Culture koji svojim zvukom obuhvaća naslijeđe stare škole roots-reggaea i inovacije koje su na scenu svakodnevno donosili producenti elektronskog duba i junglea.
Udruga Seasplash je nevladina, neprofitna organizacija koja svojim projektima i programima utječe na širu zajednicu prateći nezavisnu i suvremenu umjetničku i kulturnu produkciju, ali i šire polje kulture, kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, svakodnevnog života, društva, i sl.
Uspješno provodi vlastite projekte i programe. Članovi svojim iskustvom doprinose području nezavisne kulture i novih medija te sudjeluju u organizaciji, koordinaciji, produkciji i realizaciji različitih kulturnih, zabavnih i edukativnih projekata.

Komentari

komentara