Drugi koncert pete MIMO sezone u dvorani Gorgoni Muzeja suvremene umjetnosti ugostio je dva specifična domaća benda – emo – macho pop sastav Svemirko i zagrebački sastav koji se probudio nakon duge hibernacije, a zove se Šumski.

Na koncertu naziva ”Zvučna aromaterapija još neodsanjanog“ gosti – sugovornici bili su glazbeni urednik i PR Domagoj Šiljeg te DJ, bubnjar i organizator Vjeran Pavlinić.

Trenutačno hit domaći sastav Svemirko, nakon rasprodanog KSET-a i oduševljene publike na brucošijadi FER-a, ispunio je i Gorgonu, a karakterističnim glazbenim stilom ostvarili su još jedan nezaboravan koncert. U stilu najvećih sastava osamdesetih godina prošloga stoljeća Svemirko nas je vratio u vrijeme svilenih košulja i glazbe koja je publiku podsjetila na ljepotu nekih drugih vremena.

Sastav djeluje od 1991. godine, a nakon duge stanke i ponovnog okupljanja te proširenja odradio je i jedan od prvih povratničkih koncerata – upravo na pozornici Gorgone. Šumski, bend koji je već počeo uživati status kultnoga, zanimljivim i eksperimentalnim pristupom pružio je drugačiji pogled na glazbu. Svirajući uspješnice s prva tri albuma te nekoliko pjesama s dolazećeg albuma izveli su retrospektivu svoje plodne, duge i bogate karijere te su tako pokazali kako su kao bend djelovali nekada, u dalekim devedesetima, te kako stvaraju, rade i sviraju danas.

Sljedeći MIMO očekuje nas na istome mjestu već 3. prosinca 2017. Za kraj godine MIMO koncerata slušat ćemo
ponovno dva sastava – Jastuk i Anna Moor.

Peta sezona MIMO-a drži se istog koncepta, družimo se jedanput na mjesec (nedjeljom) od listopada 2017. do lipnja 2018. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, te na svakom od osam koncerata u sezoni predstavljamo dva izvođača, koji su odabrani prema trima osnovnim kriterijima: kvaliteti, autentičnosti i nedovoljnoj zastupljenosti u javnosti. Kako bismo publici što bolje predstavili glazbenike, tijekom koncertne stanke razgovaramo sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, izvođače te scenu općenito.

Koncerti imaju izravni prijenos na Prvom programu Hrvatskog radija i video live stream na www.mimo.com.hr i MIMO facebook stranici. Posebnom ugođaju na koncertima pridonosi amfiteatarski oblik dvorane koji posjetiteljima omogućuje nesmetano praćenje procesa stvaranja glazbe uz kristalno čist 3D zvuk.

MIMO su pokrenuli udruga ViBRa, platforma Free Stage i HRT zbog zajedničke težnje pozitivnim promjenama na hrvatskoj glazbenoj sceni. Važni i nezamjenjivi suradnici u projektu su MSU i Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju Zagreb, a projekt podupire HDS (Hrvatsko društvo skladatelja) i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Komentari

komentara