Četrdeset i petu godišnjicu pojave svog debitantskog albuma „lukavo“ nazvanog „ZZ Top’s First Album“ čuveni teksaški rockeri obilježili su ovih dana objavljivanjem svog četvrtog live albuma pod nazivom „Greatest Hits From Around The World“ koji je koncipiran tako da su na njemu mjesto našle pjesme uživo odsvirane u 13 svjetskih gradova na tri kontinenta.

Budući da se zna kako su koncerti najdraži dio rada čuvene teksaške bradate trojke jasno je da su diskografski rođendan odlulili obilježitui ne studijskim, već live albumom na kojem, primjericee, gostuje i sjajni britanski gitrist Jeff Beck koji je s njima odsvirao hit “Rough Boy” te potom i čuveni standard “Sixteen Tons”.

Naravno, ZZ Top su i dalje na turneji (a gdje bi drugdje bili!) i do kraja godine imaju pokrivene datume nastupa. Uz to trenutačno rade i na dokumentarcu o grupi, a navodno se spremju naredne godine objaviti i novi studijski album, prvi nakon što su 2012. godine pod producentskom palicom Ricka Rubina objavili svoj petnaesti studijski album nazvan „La Futura“.

 

Komentari

komentara