ožujak 2019

PJEVAČ FITA UOČI RIJEČKOG NASTUPA ‘Koncerti u Pogonu kulture su uvijek posebni’

  Pogon kulture u petak će ugostiti poznatu riječku grupu Fit. Bend koji je sredinom i drugim dijelom osamdesetih širio svoj krug publike zaraznim pop pjesmama, još i danas predstavlja jedan od najuspješnijih izvoznih proizvoda riječke scene na regionalnoj sceni.

Kultur Shock sprema novu šok terapiju u riječkom Pogonu i zagrebačkom  Vintageu

Kultur Shock vraća se u Rijeku i u Zagreb. U Pogonu kulture na Sušaku nastupit će u subotu, 6. travnja, a dan kasnije, u nedjelju 7. travnja predstavit će se publici u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.

Killed A Fox imaju novi album: “Crown Shyness” može se svrstati uz bok američkim rock velikanima

  Razorna zagrebačka rock četvorka Killed A Fox predstavila je novi album “Crown Shyness”, njihovo dosad aranžmanski najkompleksnije i zvukom najzrelije studijsko ostvarenje koje se može svrstati uz bok američkim rock velikanima.

RECENZIJA Mercury Rev, »Bobbie Gentry’s The Delta Sweete Revisited«: Mali glazbeni biser

  Svoj ionako značajan kultni status, američki indie rock sastav Mercury Rev bitno će ojačati nakon pojave njihovog novog, devetog po redu studijskog albuma, sjajne ploče »Bobbie Gentry’s The Delta Sweete Revisited«.  

SVESTRANI UMJETNIK ŠIROKIH INTERESA Mark Mrakovčić: Oduvijek sam se volio igrati kreativnim stvarima…

  Mark Mrakovčić zagrebački je glazbenik, kantautor producent i snimatelj, svestrani umjetnik širokih interesa koji kreativnost izražava na različite načine. Kao producent i snimatelj radio je s Mašinkom, Ninom Romić, Irenom Žilić, Kensington Lima i mnogim drugim imenima alternativne scene.  

BLUES VOKALIST I ONE-MAN-BEND Bebe Na Vole: Zdrava kulturna scena je osnova zdravog društva

Bebe Na Vole, alijas je Zagrepčanina Adama Semijalaca, blues vokalista i gitarista one-man-benda kojeg glazbeni znalci lansiraju u sam vrh regionalnog bluesa, a i glazbe uopće, istim žarom kojim i on šutira svoje bebe, kako naziva svoje pjesme, u glazbeni univerzum.

RECENZIJA Kojoti, »Sve je pod kontrolom?«: Razuzdano, sirovo, iskreno…

  Povratnički album grupe Kojoti najbolja je pozivnica za njihove koncerte. Sve što je odsvirano toliko je uvjerljivo, sirovo, iskreno i puno pravog iskonskog čvrstog rock ritma da je već nakon tri-četiri prve pjesme jasno kako se to što se čuje mora i vidjeti – uživo!

NAŠA VELIKA PUSTOLOVINA Jonathan na američkoj turneji: Napokon smo dobili potvrdu da to što radimo ne vrijedi samo kod nas, nego i svuda u svijetu

On the road – članovi riječkog benda Jonathan ovih dana žive san svakog glazbenika. Zoran Badurina Ziro, Branko Kovačić Husta, Tomislav Radinović Tomo, Nikica Jurjević Nixon i Darko Petković Rade ovih su na na gotovo jednomjesečnoj turneji koja ih vodi uzduž i poprijeko SAD-a.

INTERVJU Kojoti: Šteta bi bila stati sad kad nam je tako dobro skupa

Nakon niza sjajnih koncerata i povratka na scenu, objave box seta »Dragocjeno Raskošno Blistavo« i best of vinila »Najboljih 11!«, Kojoti su nedavno objavili novi album »Sve je pod kontrolom?« u izdanju Dancing Beara.

JOŠ JEDAN ODLAZAK Preminuo je Dick Dale, pionir i otac “surf rocka”

Dick Dale, kalifornijski glazbenik, začetnik stila zvanog »surf gitara« kojim je uvelike utjecao na skupinu Beach Boys, Jimija Hendrixa i heavy metal, umro je u 82. godini, objavili su njegovi suradnici.

OGENJ VEČERAS U RIVER PUBU Napunite čaše, uzmite rezervne gaće jer vas čeka puno plesa, znoja i zbornog pjevanja nerazumljivih artikulacija

Izvrstan, energičan i nadahnut etno punk rock bend nominiran u dvije kategorije za ovogodišnji Porin, u subotu, 16. ožujka gostuje u riječkom River Pubu, a velika koncertna promocija albuma »Domaj« najavljena je 22. ožujka u zagrebačkom klubu KSET.

RECENZIJA White Lies, “Five”: Dobar miks gitara i rock ritma s electro i synth popom

Prije dvije i pol godine su, predstavljajući svoj četvrti studijski album »Friends« gostovali u Hrvatskoj, nedavno su se vratili u Zagreb u okviru turneje kojom predstavljaju novi studijski rad, originalno nazvan »Five« (Pet).

Riječke snage na beogradskoj konferenciji Kontakt: Nastupaju Urban&4 i Fit

Dva poznata riječka benda sudjeluju u programu ovogodišnjeg Kontakta, manifestacije posvećene glazbenom biznisu koja se održava u Beogradu od 20. do 23. ožujka.

RECENZIJA Šumovi protiv valova, “Šumovi protiv valova”: Vrlo dobar album koji nikad neće biti hit. Ali to nije ni važno

Nakon osam godina postojanja i rada zagrebački rock instrumentalisti okupljeni u grupi neobična imena Šumovi protiv valova uspjeli su objaviti debitantski album nazvavši ga, logično, po imenu grupe.

    1 2
This is the End