Jubilarno 40. izdanje Ri Rock festivala počinje u petak 7. prosinca u OKC-u Palach dodjelom nagrada Ri Rock Kipić i nastupima značajnih imena riječke scene – Denis & Denis, Termiti, Bajo svira Fit i Keops pod voditeljskom palicom Šajete koji će također i zasvirati uz svoj bend Yars.

Drugog dana, u subotu 8.  prosinca pruža se prilika prijavljenim mladim bendovima – Zenoth, Fanaa, Media Effect, Mamut, Chronic Disease i Nelaay – nastupiti uz podršku bendova One Piece Puzzle, Mandrili i Iz@ Medošević i Borgie.
Veliko koncertno zatvaranje festivala bit će održano 14. i 15. prosinca u Pogonu kulture uz bendove Let 3, koji će izvoditi pjesme s prva dva albuma, Grč, Pankrti, Valter svira Parafe, Po’ Metra Crijeva te tri pobjednika ovogodišnjeg izdanja festivala.

ZENOTH

Četveročlani riječki metal bend kojeg čine Zlatko Štefančić (lead guitar), Marino Vinceković (vocals), Mateo Rožić (drums) i Dorian Bobesić (rhythm guitar/vocals), na scenu donosi miks različitih podžanrova metala. Dana 8. studenog 2017. objavili su prvi spot za pjesmu »Unreal Reality«, što je također i ime njihovog prvog EP-a koji je objavljen 1. siječnja 2018. Novi album je u izradi i svjetlo dana ugledat će u  2019. godini.

Zenoth

FANAA

Bend Fanaa nastao je u 2017. godini, a prvi nastup upisali su 26. svibnja 2018. u Palachu na eventu »Glazba je čudo« gdje su predstavili prvih devet pjesama prvog konceptualnog albuma »fonomatik«, melankoličnog i psihodeličnog indie rock ugođaja. Bend čine četiri člana Kristian Kirinčić (bubanj), Andreas Kornjača (električna gitara), Andro Debelić (bas gitara) i Karlo Mihelčić (vokal).
Fanaa

CHRONIC DISEASE

Bend je nastao u ljeto 2017. u Puli s ciljem sviranja old school death/thrash metala. Dosad su odradili nekoliko live svirki u Puli i okolici i snimili EP »Inevitable violence« te singl »Stench od death«. U tijeku je snimanje pjesama za full length album. Članovi benda su Dino Topčagić (vokal), Loris Peruško (bubnjevi), Ivan Tadić (bass) i Luka Čonč (gitara).
Chronic Disease

NELAAY

Nelaay je četveročlani bend koji čine basist Ivan Skočić, gitarist Matej Vuletić, bubnjar Domagoj Zorić, te vokalistica i autorica tekstova Jelena Andrić, koji su suradnju započeli u travnju 2017. godine. Autorske pjesme vješta su kombinacija prodornih zvukova modernog rocka i blažih melodija prepoznatljivog zvuka i stila. U 2018. godini Nelaay je predstavio svoj prvi album sa deset pjesama.
Nelaay

MEDIA EFFECT

Bend Media Effect je nastao 2017. godine, čiji su osnivači i gitaristi Fabijan i Mario. Nedugo nakon odluke o stvaranju benda pridružuje im se vokal Mateo, te postaju acoustic trio svirajući covere rock pjesma i autorske pjesme koje lagano nastaju u tom periodu, u kojem također ostvaruju nekoliko nastupa u Delnicama. Bubnjar Stefan pridružuje se u travnju i u rujnu dolaskom basista Pavle kompletira se  trenutna postava benda koja laganim koracima kroči putevima rock ‘n’ rolla.
Media Effect

MAMUT

Mamut je alternativni metal bend osnovan u Rijeci 2017. godine. Iste godine bend objavljuje svoje prvo izdanje, EP “Freak Show” koji obuhvaća crossover žanrova poput stonera, alt metala iz 90-ih, ali i post-punka pod utjecajem beogradske institucije Repetitor. Nakon godinu dana i nekoliko promjena postava, Mamut nalazi čvrsto tlo i priprema teren za izdavanje albumskog debija. Mamut čine Ivo Jurčić na gitari i vokalima, Marin Horvat na bassu te Marko Kovačić iza bubnjeva.
Mamut

Komentari

komentara