Acid Arab, pariški kolektiv DJ-a i glazbenika, nastupit će u zagrebačkoj Tvornici kulture 29. studenog u sklopu turneje na kojoj će promovirati svoj nadolazeći album »Jdid«.

Pariz, poznat kao transkulturalni melting pot glazbenih stilova iz cijelog svijeta, 2012. je bio i mjesto gdje su DJ-i Guido Minisky i Hervé Carvalho osnovali Acid Arab. Njihov primarni cilj u tom trenutku bio je stvoriti prostor za predstavljanje arapske kulture u svijetu moderne elektronske glazbe. U početnoj fazi karijere, Guido i Hervé izdali su nekoliko EP-a pod zajedničkim imenom »Collections Series« na kojima su se našli remiksevi i suradnje s drugim producentima.

U 2016. pridružili su im se i Pierrot Casanova, Nicolas Borne i alžirski klavijaturist Kenzi Bourras, a te su godine objavili debitantski album »Musique de France« koji im je donio nominaciju za Victoire de la Musique, nagradu koju dodjeljuje francuska glazbena industrija, a u Engleskoj su bili nominirani za Worldwide Awards Gillesa Petersona. Nedavno su lansirali vlastitu izdavačku kuću, Acid Arab Records, s ciljem otkrivanja inovativnih producenata elektronske glazbe iz sjeverne Afrike i s Bliskog istoka kojima bi potom dali šansu I distribucijske kanale za promociju njihove glazbe.
Drugo službeno izdanje Acid Araba, album nazvan »Jdid«, izlazi 18. listopada, nakon čega kreće promotivna svjetska turneja. Cijena ulaznice je 65 kuna do 1. listopada, 80 kuna do 28. studenog, te 100 kuna na dan koncerta.
Ovaj event jedan je u nizu koncerata koji se održavaju pod zajedničkim nazivom Fall festival, jer festivala nikad dosta, a u sklopu kojeg u Tvornici nastupaju i Acid Mothers Temple, Repetitor i Mark Lanegan Ban. Jedinstvena festivalska ulaznica za sve koncerte je 290 kuna.

Komentari

komentara